ΚΟΣΜΟΣ

ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΧΡΥΣΟΡΥΧΕΙΟ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σε χρυσωρυχείο στα κεντρικά της χώρας προχώρησαν  9.000 εργαζόμενοι.

 

Η εταιρεία Gold Fields που ένα χρυσωρυχείο της στο Γιοχάνεσμπουργκ έχει παραλύσει εδώ και 15 ημέρες εξαιτίας γενικής απεργίας, ανακοίνωσε πως οι κινητοποιήσεις έχουν επεκταθεί και σε άλλο ορυχείο που εκμεταλλεύεται, στο κέντρο της χώρας.

«Οι εργαζόμενοι στο ορυχείο Μπέατριξ στην επαρχία Φρι Στέιτ ξεκίνησαν παράνομη απεργία. Η απεργία ξεκίνησε την Παρασκευή και επεκτάθηκε χθες στο υπόλοιπο ορυχείο», τονίζεται στην ανακοίνωση του ομίλου, που κατέχει την τέταρτη θέση παγκοσμίως στην εξόρυξη χρυσού.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των 15.000 εργαζομένων στο KDC West (το χρυσωρυχείο στο Γιοχάνεσμπουργκ) και οι 9.000 εργάτες του Μπέατριξ συμμετέχουν στις παράνομες κινητοποιήσεις, τονίζεται στο ανακοινωθέν.

Η μεγάλη κρίση που συγκλονίζει τα νοτιοαφρικανικά ορυχεία ξεκίνησε από τον Αύγουστο με πρωτεργάτες τους μεταλλωρύχους στο ορυχείο λευκόχρυσου Μαρικάνα, που εκμεταλλεύεται ο βρετανικός όμιλος Lonmin, όπου κατά τη διάρκεια της καταστολής των κινητοποιήσεων έχασαν τη ζωή τους 46 άνθρωποι. Η κρίση στο Μαρικάνα έληξε μία εβδομάδα αργότερα με συμφωνία για μισθολογικές αυξήσεις από 11 έως 22%.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.