ΥΓΕΙΑ

ΣΤΑ 117 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ

Αποκαλυπτικά στοιχεία από μελέτη  που παρουσιάστηκε στο 37ο Συνέδριο Καρκινολογίας που διεξάγεται στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Η σχετική μελέτη έγινε από τον Ραμόν Φερνάντες Λουένγκο του Κέντρου για την Οικονομία της Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και βασίζεται σε στοιχεία του 2009 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και στοιχεία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Οι εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το έτος 2020 κάνουν λόγο για περίπου 10 εκατομμύρια θανάτους από καρκίνο", αποκάλυψε  η Μαρτίν Πικάρ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Ιατρική Ογκολογία (ESMO), η οποία οργανώνει το συνέδριο.

"Υπάρχει μια δυνατότητα, που δεν έχει αποκαλυφθεί, για να πραγματοποιηθεί ακόμα πιο γρήγορη πρόοδος στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου", πρόσθεσε.

Σχεδόν 17.000 συμμετέχοντες έχουν συγκεντρωθεί στη Βιέννη, για να συζητήσουν την πρόοδο της ιατρικής για την καταπολέμηση της νόσου. Περίπου 2.000 μελέτες θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της πενθήμερης διάσκεψης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.