ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΠΟΛΛΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ»

Πολλά από τα ισοδύναμα μέτρα στα οποία είχε καταλήξει η κυβέρνηση έχουν απορριφθεί από την Τρόικα, παραδέχεται ο Σίμος Κεδίκογλου, ενώ αναφορικά με την καυτή πατάτα των ειδικών μισθολογίων  τονίζει πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να περιοριστούν οι απώλειες. 

Στη συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζει και πάλι δύσκολα αλλά αναγκαία τα νέα μέτρα, τονίζοντας πως χωρίς αυτά η χώρα θα κινδυνεύσει άμεσα να επιστρέψει στη δραχμή, ενώ ανακοινώνει πως το επόμενο διάστημα θα έρθουν στη Βουλή τρία νομοσχέδια με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Αναφορικά με την επόμενη δόση του δανείου, δηλώνει: «Το κλίμα για τη χώρα μας στο εξωτερικό άρχισε να αλλάζει το τελευταίο διάστημα. Αυτό φάνηκε και από τα αποτελέσματα των συναντήσεων του πρωθυπουργού στη Γερμανία και τη Γαλλία. Επιτύχαμε ν’ αρχίσουν να μας βλέπουν διαφορετικά οι εταίροι μας και ν’ ανακτήσουμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας, που είχε φτάσει στο μηδέν. Οταν λοιπόν γίνει σαφές ότι η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα, θα δοθεί η επόμενη δόση του δανείου που θα πάει σχεδόν στο σύνολό της στο εσωτερικό της χώρας ώστε να υπάρξει επιτέλους ρευστότητα και ανακούφιση στην αγορά. Εμείς θα φανούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, αλλά πρέπει και οι Ευρωπαίοι να σταθούν συνεπείς, δίνοντας προτεραιότητα στην οικονομική ανάπτυξή μας».

Σε ερώτημα για το ενδεχόμενο ρήξης στην κυβέρνηση συνεργασίας, σχολιάζει: «Είναι χρέος όλων να κάνουμε τα πάντα για να επιτύχουμε. Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δείχνουν με τη στάση τους ότι επιθυμούν να κινηθούν στον άξονα της προγραμματικής σύγκλισης για να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και να ξαναμπεί η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Οπως είπε ο πρωθυπουργός, ο στόχος της προγραμματικής σύγκλισης θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.