ΚΟΣΜΟΣ

ΜΠΑΡΑΖ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 105 τραυματίστηκαν σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν από το πρωί στο Ιράκ. Οκτώ επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με παγιδευμένα αυτοκίνητα, αρκετές από τις οποίες ήταν επιθέσεις αυτοκτονίας.

Η πλέον αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στο Τάτζι, 25 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης όπου τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν όταν τρία παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε κεντρικό δρόμο εξερράγησαν το ένα μετά το άλλο.

Στη Βαγδάτη ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από ένοπλους και όταν μια περίπολος έφθασε στο σημείο αυτό, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πολίτης.

Νοτιότερα, σε σημείο ελέγχου της πόλης Κουτ, καμικάζι ανατίναξε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με αποτέλεσμα δύο αξιωματικοί της αστυνομίας να σκοτωθούν και πέντε αστυνομικοί να τραυματιστούν.

Στην ασταθή περιοχή της επαρχίας Μπακούμπα, 60 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, η έκρηξη δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων προκάλεσε το θάνατο δύο αστυνομικών. Σε υπαίθρια αγορά της πόλης Χαν Μπένι Σάαντ, 30 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε παρόμοια επίθεση και αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Μπαλάντ Ρουζ, 90 χλμ. επίσης βορειοανατολικά της Βαγδάτης.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.