ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ...ΟΛΙΚΗ ΡΗΞΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Ανδρέας Λοβέρδος επιχειρεί «ρήξη με το παρελθόν» και μάλιστα ...εντός του Οκτωβρίου. Παραδέχεται ότι εργάζεται από κοινού με τον Γιώργο Φλωρίδη για την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα και προκαλεί ...ημικρανία στο ΠΑΣΟΚ.

«Απόλυτη ρήξη με το παρελθόν», επιδιώκει τώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος, που διαμηνύει πάντως ότι δεν φεύγει από το ΠΑΣΟΚ, διαμηνύοντας στους «συντρόφους» του πως αν δεν τον θέλουν, θα πρέπει να τον διώξουν...

Στην πραγματικότητα, ο κύβος για τον πρώην υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ έχει ριφθεί. Με μία ακόμα συνέντευξή του (στο Mega), ο κ.Λοβέρδος προανήγγειλε ουσιαστικά τις πολιτικές του πρωτοβουλίες, τοποθετώντας τις μάλιστα μέσα στον Οκτώβριο. Νωρίτερα μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι θα έχει ψηφίσει τα μέτρα που θα αποφασίσουν οι τρεις αρχηγοί, προβάλλοντας ως άμεση προτεραιότητα την σωτηρία της χώρας, αλλά και την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας.

«Προσπαθώ και θα προσπαθήσω περισσότερο να κάνω ρήξη με τον παρελθόν», είπε, χαρακτηρίζοντας μόνος το βιβλίο του ως πολιτική ενέργεια. Εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει γωνιά του πολιτικού συστήματος που να μην πρέπει να αλλάξει, υποστήριξε πάντως ότι αυτές οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν μετά τις εξελίξεις που σχετίζονται με την χώρα και θα περάσουν από τη Βουλή σε λίγες μέρες, καθώς και μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής. «Εκτιμώ ότι ο Οκτώβριος είναι μήνας για εκκίνηση αυτών των αλλαγών”», είπε ο πρώην υπουργός, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα. Μιλώντας για την ανάγκη ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας, άλλωστε, δήλωσε ότι “θα δραστηριοποιηθεί” σχετικά, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την στενή επικοινωνία του με τον επίσης πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Φλωρίδη.

Ο κ.Λοβέρδος, μίλησε ακόμα για το «εθνικό σχέδιο» που ετοιμάζει ήδη σε στενή συνεργασία με ομάδα 30 ανθρώπων και το οποίο προγραμματίζει να είναι έτοιμο -τουλάχιστον στην πρώτη του μορφή- τον Φεβρουάριο. Αυτό, θα περιγράφει μεταξύ άλλων επί της ουσίας και συγκεκριμένα τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα η πολυπόθητη ανάπτυξη στην χώρα, για την οποία οι πρώην και νυν πολιτικοί άρχοντες μιλούν υποκριτικά με γενικότητες και αοριστολογίες.

Προανήγγειλε τέλος, ότι δεν θα παραβρεθεί ούτε στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ, της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ αύριο στην Ιπποκράτους, θυμίζοντας τις διαφωνίες του επί της στρατηγικής του κόμματος, αλλά και άλλων θεμάτων.

Η «κινητικότητα» του κ.Λοβέρδου πάντως, έχει προκαλέσει μεγάλη αμηχανία στο ΠΑΣΟΚ, που ως τώρα κρατούσε χαμηλούς τόνους απέναντί του, σε μία προσπάθεια να μην τον ...διευκολύνει. Χθες όμως, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, «ξέσπασε», αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του. «Οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι εκφράζουν το παλιό και ποιοι την ανανέωση. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι το νέο. Κανείς δεν τους στερεί αυτό το δικαίωμα. Από εκεί και πέρα βέβαια, είναι δικαίωμα του πολίτη να εξετάζει την έως τώρα πορεία τους», είπε, συμφωνώντας πάντως στο ότι σημασία έχει τώρα έχει η σωτηρία της χώρας και επισημαίνοντας ότι «οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι αυτές που υιοθετούνται».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.