ΚΟΣΜΟΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Περισσότερους από 40 ανθρώπους σκότωσαν σήμερα οι δυνάμεις ασφαλείας του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης. Στους 30.716 οι νεκροί από την αρχή της εξέγερσης.

Ένα βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο οι εξεγερμένοι δείχνει σειρές ματωμένων πτωμάτων τυλιγμένων σε κουβέρτες. Τα θύματα φαίνεται να είναι άνδρες, από 20 ετών έως και ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, οι νεκροί στη Ντιγιάμπια, νοτιοανατολικά της Δαμασκού, ενδέχεται να φτάνουν τους 107, όμως το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο μόνο 40 ανθρώπων.

Σύμφωνα πάντως με το Παρατηρητήριο περισσότεροι από 30.716 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011, οπότε ξεκίνησε η εξέγερση εναντίον του Άσαντ. Οι περισσότεροι από αυτούς, 21.534, ήταν πολίτες, χωρίς όμως να γίνεται διαχωρισμός αν πρόκειται για άμαχους ή εξεγερμένους. Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι 7.322 στρατιώτες του τακτικού στρατού έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 1.860 λιποτάκτες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.