ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BLOOMBERG: Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ 40 ΝΗΣΙΑ

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έχει καταλήξει στα νησιά και τις νησίδες που μπορούν να παραχωρηθούν με μακροχρόνιες συμβάσεις ως 50 ετών σε ιδιώτες, σύμφωνα με τη δήλωση του εκτελεστικού διευθυντή του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέα Ταπραντζή.

Ο κ. Ταπραντζής παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg και δήλωσε πως με στόχο να εισρεύσει στα Ταμεία «ζεστό χρήμα» για να περιοριστούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα και να εξασφαλιστεί η συνέχιση της διεθνούς στήριξης, η Ελλάδα έχει καταλήξει στα 50 νησιά και βραχονησίδες που μπορεί να παραχωρήσει.

«Εντοπίσαμε τοποθεσίες με καλά εδάφη που βρίσκονται κοντά στην ηπειρωτική χώρα, διαθέτουν ικανοποιητικές υποδομές και -την ίδια στιγμή- δεν αποτελούν πρόβλημα για την εθνική ασφάλεια ... Η κείμενη νομοθεσία δεν μας επιτρέπει την οριστική πώληση και δεν θέλουμε κάτι τέτοιο», διευκρίνισε.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει νησίδες και νησιά από 500 στρέμματα ως 3.000 στρέμματα, τα οποία μπορούν να αναπτυχθούν σε υψηλών προδιαγραφών τουριστικά θέρετρα, μέσω συμβάσεων παραχώρησης 30 ως 50 ετών, όπως είπε ο κ.Ταπραντζής.

Το ΤΑΙΠΕΔ εξέτασε 562 από τα περίπου 6.000 νησιά και νησίδες που ελέγχει η Ελλάδα. Το Bloomberg κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις Φλέβες, απέναντι από την Βουλιαγμένη (εδώ και δεκαετίες χώρο ασκήσεων των ΟΥΚ), αλλά και σύμπλεγμα νησιών κοντά στην Κέρκυρα, το οποίο ο ίδιος αρνήθηκε να αναφέρει σαφώς, κατά το πρακτορείο.

Ο κ.Ταπραντζής αναφέρει ότι απαιτείται αλλαγή της νομοθεσίας για να αναπτυχθούν ιδιωτικές επενδύσεις σε δημόσια περιουσία και να περιοριστεί ο αριθμός των αδειών που απαιτούνται.

Διαβάστε τί έγραφε το matrix24.gr: ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΛΙΒΑΝΕΖΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.