ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΜΑΔΡΙΤΗ, ΛΕΕΙ Ο ΟΛΙ ΡΕΝ

Έτοιμη να ενεργήσει είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μόλις η Μαδρίτη υποβάλλει ανάλογο αίτημα οικονομικής βοήθειας, δήλωσε σήμερα από την ισπανική πρωτεύουσα, ο Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

Ο κ.Ρεν που διέψευσε ότι έχει ήδη υποβληθεί τέτοιο αίτημα, είχε συνομιλίες με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και τον διοικητή της Τράπεζας της Ισπανίας Λουίς Λίντε. "Δεν έχει υποβληθεί αίτημα από την Ισπανία", διαβεβαίωσε και ο Ραχόι.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι «διαθέτουμε τα απαραίτητα μέσα για την περίπτωση που υπάρξει αίτημα από οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης».  Διαβεβαίωσε ακόμα ότι «εμπιστεύεται την αποφασιστικότητα της ισπανικής κυβέρνησης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εξυγιάνει την ισπανική οικονομία», που έχει βυθιστεί στην ύφεση και πλήττεται από υψηλό ποσοστό ανεργίας (24,63%).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «θα εξετάσει λεπτομερώς το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013», που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη και στο οποίο περιλαμβάνονται περικοπές δαπανών ύψους 39 δισεκατομμύρια ευρώ για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 4,5% του ΑΕΠ της.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.