ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΟΓΔΟΝΤΑ ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ DISNEY

Σαν σήμερα στις 16 Οκτωβρίου 1923, ο Walt Disney ιδρύει την κινηματογραφική εταιρία «Disney», που έχει χαρίσει δεκάδες μοναδικές ταινίες σε μικρούς και μεγάλους.

Ο Γουώλτερ Έλιας Ντίσνεϋ  γεννήθηκε στο Σικάγο στις 5 Δεκεμβρίου 1901 ήταν παιδί της Flora και του Elias Disney. Είχε τρεις  αδελφούς και μια αδελφή.

Ίδρυσε την Walt Disney Productions μαζί με τον αδελφό του Roy, η οποία μετεξελίχθηκε σε Walt Disney Company που σήμερα έχει ετήσια έσοδα κοντά στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πρώτη εμφάνιση του Mickey Mouse στον κινηματογράφο ήταν το 1928 στην επτάλεπτη  ταινία «Ατμόπλοιο Γουίλι». Ορόσημο στην καριέρα του Ντίσνεϊ ήταν  η ταινία «Φαντασία» το 1937.

Ο Disney ήταν σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων και έγινε ένας από τους πλέον επιτυχημένους κινηματογραφικούς παραγωγούς όλων των εποχών, ενώ άνοιξε νέους δρόμους με τη δημιουργία των γνωστών πάρκων Disneyland.

Κατάφερε επίσης να δημιουργήσει μια σειρά από τους πιο διάσημους ήρωες κινουμένων σχεδίων με σημαντικότερη ίσως αυτή του Mickey, που πολλοί γνωστοί του δημιουργού  θεωρούσαν ως «τον άλλο εαυτό του Walt». Γύρισε συνολικά 600 ταινίες και κέρδισε 22 Όσκαρ.

Ο μανιώδης καπνιστής Walt Disney, πέθανε τον Δεκέμβριο του 1966 από καρδιακή προσβολή, ενώ έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα. Η σορός του αποτεφρώθηκε και τοποθετήθηκε σε κενοτάφιο στο Γκλέντεϊλ της Καλιφόρνιας, ωστόσο, ακόμα και σήμερα κυκλοφορούν οι φήμες που θέλουν το μεγάλο δημιουργό της 7ης τέχνης να έχει ζητήσει να παγώσουν τη σορό του και να τον επαναφέρουν στη ζωή όταν ανακαλυφθεί το φάρμακο του καρκίνου που θα τον θεραπεύσει από την ασθένεια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.