ΚΟΣΜΟΣ

Έξοδο από την ΕΕ ζητά η πλειονότητα των Βρετανών

Η κυριαρχία του ευρωσκεπτικισμού στη Βρετανία αποτυπώθηκε και σε άλλη μια δημοσκόπηση, όπου το 56% των πολιτών τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που διενήργησε το Ινστιτούτο Optimum για λογαριασμό της εφημερίδας «The Observer», στο ερώτημα «αν γινόταν ένα δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση», το 34% των ερωτηθέντων δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου, και το 22% ότι θα επέλεγε «πιθανώς» αυτή τη λύση, η οποία δίνει συνολικά 56% υπέρ αυτού του σεναρίου.

Ωστόσο, το 30% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας εντός της ΕΕ, μόλις το 11% είναι αποφασισμένοι υποστηρικτές, ενώ το 19% θα ψήφιζε «μάλλον» για την παραμονή. Σημαντικό εύρημα είναι ότι το 14% είναι αναποφάσιστοι.

Στον συσχετισμό με την πρόθεση ψήφου, η πλειοψηφία στο Εργατικό Κόμμα, αλλά σε μικρότερο βαθμό, το 44% των ψηφοφόρων υποστηρίζουν την έξοδο από την ΕΕ, ενώ το 39% είναι υπέρ της παραμονής. Τέλος, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είναι οι πιο ευρωπαϊστές, καθώς σε ποσοστό 47% τάσσονται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, ενώ 39% είναι κατά.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Έξοδο από την ΕΕ ζητά η πλειονότητα των Βρετανών « mySatellite 18/11/2012

    […] matrix24 Share this:mysatelite_catch the whisperEmailPrintFacebookTwitterGoogle +1Like this:LikeBe the first to like this. […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.