ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκερέκου: Γιατί δήλωσα «παρούσα»

Τους λόγους που την ώθησαν να δηλώσει «παρούσα» στη χθεσινή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, κάτι που της κόστισε τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ, εξηγεί σε επιστολή της η βουλευτής Κερκύρας Άντζελα Γκερέκου.
Γκερέκου: Γιατί δήλωσα «παρούσα»

Ωστόσο η κ.Γκερέκου δηλώνει «παρούσα στις αναγκαίες αλλαγές» και ζητά από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές της και από το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει πιο ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της  Άντζελα Γκερέκου έχει ως εξής:

«Η διαμόρφωση και η σύνθεση των μέτρων αμφισβητεί τις ίδιες τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης. Τις δεσμεύσεις για διαπραγμάτευση, που ουδέποτε έγινε. Για δικαιότερη κατανομή των βαρών, που ακόμα αναζητείται. Για την εφαρμογή όλων εκείνων των μεταρρυθμίσεων που στόχο έχουν την ανάπτυξη, και όχι τη διευθέτηση απαιτήσεων. Θέλω να είμαι συνεπής σε αυτές τις δεσμεύσεις, στην ανάγκη να γίνουν πράξη ριζικές αλλαγές και να διασφαλιστεί μια νέα ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Αυτή είναι η πολιτική πυξίδα μου.

Αυτό είναι επίσης που με διαχωρίζει από την ισοπεδωτική στάση του «όχι», την απόρριψη κάθε αλλαγής, τις ανέξοδες μαγικές λύσεις, την εξυπηρέτηση αιτημάτων. Γιʼ αυτό και ψεύδονται όσοι εντέχνως ερμηνεύουν τη στάση μου με τρόπο επιφανειακό και επιπόλαιο. Τόσα ξέρουν, τόσα λένε.

Ζητώ από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές της, να επιδείξει την τόλμη που απαιτείται ώστε να ανακτήσει την αξιοπιστία της. Από το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει πιο αποφασιστικό, ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση και εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

Θα στηρίξω κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης που μπορεί να δώσει ελπίδα στους πολίτες ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο. Αυτή είναι η μάχη που θέλω να δώσω. Και αυτό με τη σειρά του πιστεύω πως θα δώσει πολιτικό περιεχόμενο στο όποιο εγχείρημα γίνει για την ανασύνθεση του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.