ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΑΜΥΝΑ

Παραδοχή εκ μέρους του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ σε ερώτηση της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά

Δεν αποδέχεται το ελληνικό μνημόνιο κατανόησης η ΠΓΔΜ

Υποβαθμίζει ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ποπόσκι την ελληνική πρόταση για τη σύναψη Μνημονίου Κατανόησης όπως φάνηκε από την απάντησή του σε σχετική ερώτηση της επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο (ΕΚ) και εισηγήτριας του ΕΚ για τη διεύρυνση Μαριλένας Κοππά.
Δεν αποδέχεται το ελληνικό μνημόνιο κατανόησης η ΠΓΔΜ

Όπως έγινε γνωστό  κατά τη διάρκεια ανταλλαγής απόψεων με το Νικολα Ποπόσκι, υπουργό Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, που έλαβε χώρα σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κ. Μαριλένα Κοππά, ζήτησε από τον υπουργόνα διευκρινίσει αν η χώρα του αποδέχεται την ελληνική πρόταση για σύναψη Μνημονίου Κατανόησης. Αν ναι, ρώτησε να μάθει, πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις. Αν όχι, για ποιους λόγους απορρίπτει μια πρόταση που θα μπορούσε να συμβάλει στη δημιουργία θετικού κλίματος που με τη σειρά του θα βοηθούσε και στην επίλυση του ζητήματος με το όνομα, στο πλαίσιο πάντα της ανανεωμένης προσπάθειας υπό την αιγίδα του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτζ.

Ο κ. Ποπόσκι απάντησε ότι τα Σκόπια έλαβαν και εξέτασαν με προσοχή το Μνημόνιο που, όμως, αντικατοπτρίζει την άποψη της Ελλάδας, η οποία και το πρότεινε. Υπογράμμισε ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, μεταξύ των δύο χωρών, καθορίζει επαρκώς το πλαίσιο για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος και ότι το Διεθνές Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τα συμφωνηθέντα στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας πρέπει να τηρούνται.

«Εμμέσως πλην σαφώς, λοιπόν, υποβάθμισε τη νέα ελληνική πρόταση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ευρωβουλευτής.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.