ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα και δραχμή προτείνει ο Αλαβάνος

Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ευρώ ζητά ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.
Δημοψήφισμα και δραχμή προτείνει ο Αλαβάνος

«Ήδη έχουμε προχωρήσει τις συζητήσεις με πολλούς χώρους για μια πλατιά επιτροπή για το δημοψήφισμα. Και ετοιμαζόμαστε για τη συλλογή υπογραφών, » αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και καταγγελία του μνημονίου, τονίζει πως «δεν έχει καμία απολύτως επαφή με την πραγματικότητα. Η ευρωζώνη είναι μνημόνιο.»

Αναφορικά με το τι πρέπει να κάνει η Αριστερά, ο κ. Αλαβάνος σημειώνει ότι οφείλει «να είναι δίπλα στον κόσμο. Να βιώνει τον πόνο του. Να του συμπαρίσταται πρακτικά. Όχι να αφήνει ανοικτό το πεδίο για τους ναζιστές.»

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ όπως υπερασπίζεται στην ίδια συνέντευξη « η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη λύση για να ρίξουμε και τα τείχη της Βαστίλλης που έχει υψώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να κάνει την Ελλάδα αποθήκη εξαθλιωμένων, ξένων και ελλήνων.»

Τέλος, ο κ. Αλαβάνος επισημαίνει:«Σήμερα η επιλογή είναι μία: Με το ευρώ, την τρόικα, την ύφεση, την ανεργία, τη βαρβαρότητα; Ή, σε συντεταγμένη πορεία, με το νόμισμά μας, τις δημόσιες τράπεζές μας, τον σχεδιασμό μας, τις διεθνείς σχέσεις που εμάς ωφελούν, τα δικά μας λεμόνια κια το δικό μας γάλα, την αλληλεγγύη μας;»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.