ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ

Θύμα κακοποίησης ο 12χρονος που σκότωσε το νεοναζί πατέρα του

Θύμα συνεχούς κακοποίησης ισχυρίστηκε πως ήταν ο 12χρονος σήμερα Τζόζεφ Χολ, ο οποίος πριν από δύο χρόνια είχε σκοτώσει το νεοναζί πατέρα του στην Καλιφόρνια.
Θύμα κακοποίησης ο 12χρονος που σκότωσε το νεοναζί πατέρα του

Η κατάθεσή του λίγο μετά το φόνο, είχε βιντεοσκοπηθεί και όπως είχε πει το παιδί "ήθελε να σταματήσει αυτό". Το φορτισμένο συναισθηματικά βίντεο, που περιέχει την κατάθεση του αγοριού, προβλήθηκε κατά τη δεύτερη ημέρα της δίκης που διεξάγεται σε δικαστήριο ανηλίκων για τη δολοφονία του 32χρονου πατέρα του Τζέφρι Χολ.

Οι εισαγγελείς και οι συνήγοροι υπεράσπισης συμφώνησαν ότι το αγόρι, το οποίο είναι σήμερα 12 ετών, σκότωσε τον πατέρα του πυροβολώντας τον στο κεφάλι σχεδόν εξ επαφής την ώρα που εκείνος κοιμόταν στον καναπέ του σπιτιού τους.

Δεδομένου ότι το αγόρι δικάζεται ως ανήλικος, ο στόχος της δίκης δεν είναι να εξακριβωθεί η ενοχή ή η αθωότητά του, αλλά να διαπιστωθεί αν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τα κίνητρά του ευσταθούν και ως εκ τούτου αν μπορεί να κριθεί ποινικά υπεύθυνος για τη δολοφονία.

Το αποτέλεσμα (της δίκης) θα καθοριστεί από τη δυνατότητα αντίληψης του σωστού και του λάθους που είχε το αγόρι όταν διέπραξε το έγκλημα. Αν το δικαστήριο κάνει δεκτά τα επιχειρήματα της κατηγορούσας αρχής, το αγόρι ενδέχεται να μεταφερθεί σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων μέχρι τα 23 του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής του υποστηρίζουν ότι το αγόρι είχε διαμορφώσει χαρακτήρα από τη βίαιη, ρατσιστική συμπεριφορά του πατέρα του και σκότωσε τον Τζέφρι Χολ για να δώσει τέλος στη σωματική βία που του ασκούσε.

Οι εισαγγελείς έχουν υποστηρίξει ότι το αγόρι, το οποίο συμβίωνε με τέσσερα αδέλφια, διέπραξε το έγκλημα επειδή ο πατέρας του απειλούσε την εποχή εκείνη με διαζύγιο τη μητριά του Κρίστα ΜακΚάρι. Σύμφωνα με τους ίδιους, το παιδί είχε στενούς δεσμούς μαζί της και τη θεωρούσε βιολογική του μητέρα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.