ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωζώνη

Ντράγκι: «Αργή, σταδιακή αλλά σταθερή η ανάκαμψη»

Δράσεις από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να αποφευχθούν τα χειρότερα σενάρια για την Ευρωζώνη, ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
Ντράγκι: «Αργή, σταδιακή αλλά σταθερή η ανάκαμψη»

Η οικονομία στην ευρωζώνη θα παραμείνει αδύναμη, είπε στην μηνιαία συνέντευξη Τύπου, ύστερα από την απόφαση του ΔΣ της Τράπεζας να αφήσει αμετάβλητο, στο 0,75%, το βασικό επιτόκιό της.

Η ανάκαμψη στην ευρωζώνη, είπε ο Μάριο Ντράγκι, θα είναι "αργή, σταδιακή αλλά σταθερή", χάρη στα γερά θεμέλια της οικονομίας της. Υποστήριξε μάλιστα ότι τα θεμέλια αυτά είναι «πιο σταθερά» από εκείνα των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ιαπωνίας.

Επανέλαβε ακόμα ότι ο πληθωρισμός, που εκτιμάται ότι άγγιξε το 2,5% τον Οκτώβριο, θα πέσει κάτω από το 2% το 2013, κάτι που αποτελεί στόχο και της ίδιας της ΕΚΤ.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, τόνισε ότι η λήψη περαιτέρω μέτρων για την αύξηση της ευελιξίας της αγοράς εργασίας και της κινητικότητας της εργασίας στην Ευρωζώνη είναι απαραίτητη, αν και υπάρχει ορατή πρόοδος όσον αφορά τη διόρθωση στα κόστη εργασίας ανά μονάδα προϊόντος και στις ανισορροπίες των ισοζυγίων τρεχουσών (εξωτερικών) συναλλαγών.

Μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της Ευρωτράπεζας, υποστήριξε πως το νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ επιτρέπει απεριόριστες παρεμβάσεις στις αγορές κρατικού χρέους, αίροντας τις ανησυχίες για διάσπαση της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.