ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Έργα τέχνης από σκουπίδια στο Έβερεστ

Καλλιτέχνες προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τη ρύπανση της ψηλότερης κορυφής του κόσμου, μετέτρεψαν σκουπίδια σε έργα τέχνης.
Έργα τέχνης από σκουπίδια στο Έβερεστ

Πεταμένοι κύλινδροι φαρμακευτικού οξυγόνου, σχοινιά, τέντες, γυαλιά, πλαστικά, άδειοι τενεκέδες, άδεια κουτιά μπύρας, ακόμη και τα απομεινάρια ενός ελικοπτέρου από τη δεκαετία του ΄70, μεταμορφώθηκαν μετατράπηκαν σε έργα τέχνης για να επισημανθεί το πρόβλημα της ρύπανσης στις πλαγιές του Έβερεστ.

Οι καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν τόνους από περιττά υλικά για να δημιουργήσουν μία έκθεση με 75 έργα τέχνης και να συμμετάσχουν στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα "Everest 8848 Art Project" το οποίο παρουσιάζεται στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού.

Για τη συλλογή των σκουπιδιών χρησιμοποιήθηκαν εξήντα πέντε αχθοφόροι και 75 θιβετιανά βόδια που συγκέντρωσαν οκτώ τόνους σκουπίδια. Δεκαπέντε νεπαλέζοι καλλιτέχνες δημιούργησαν τα έργα που εκτίθενται  σε πολυτελές ξενοδοχείο του Κατμαντού και την επόμενη εβδομάδα θα μεταφερθεί στο τουριστικό θέρετρο Ποχάρα.

Τα έργα τέχνης πωλούνται από 1.500 ρουπίες (17 δολάρια) μέχρι 200.000 ρουπίες και πολλά από αυτά ήδη πουλήθηκαν.

Στην κορυφή των Ιμαλαίων  έχουν ανέβει περίπου 4.000 άνθρωποι, από το 1973 όταν πάτησαν εκεί για πρώτη φορά ο σερ Έντμουντ Χίλαρι και ο Τένζινγκ Νόργκεϊ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.