ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με τους Financial Times Deutschland

«Βοήθεια à la carte» για την Ελλάδα

Ο γερμανικός τύπος περιγράφει μια λύση που θα ικανοποιήσει όλους, αφού η κάθε χώρα θα αποφασίσει με βάση τις εσωτερικές της δυνάμεις - ισορροπίες, με ποιόν τρόπο θα συνεισφέρει στη μείωση του Ελληνικού χρέους.
«Βοήθεια  à la carte» για την Ελλάδα

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα : «Ο καθένας όπως μπορεί. Οι χώρες της Ευρωζώνης θα ψάξουν η καθεμία μόνη της πως μπορεί να βοηθήσει καλύτερα την Αθήνα ώστε να μειώσει το χρέος της. Από έναν κατάλογο μέτρων, η κάθε χώρα θα επιλέξει τα μέσα, τα οποία μπορεί στο εσωτερικό της να υποστηρίξει καλύτερα. Η Γερμανία θα μπορούσε να αυξήσει τις εγγυήσεις που δίνει στο μηχανισμό διάσωσης». Στην πράξη, αυτό που περιγράφει η εφημερίδα είναι η δυνατότητα των μελών της Ευρωζώνης  να ελαφρύνουν το βάρος του ελληνικού χρέους μέχρι το 2020, επιλέγοντας από τις πιθανές λύσεις, οι οποίες θα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτές  στην κοινή γνώμη των χωρών τους. Για παράδειγμα, αναφέρει, η Γερμανία τείνει προς την λύση της ενίσχυσης της συμμετοχής της στον EFSF κατά 10 δισ. Ευρώ. Με τα χρήματα αυτά η Ελλάδα θα αγοράσει ομόλογα από ιδιώτες επενδυτές σε χαμηλές τιμές, σε μία προσπάθεια να μειώσει το βάρος του χρέους.

Το σενάριο των εξειδικευμένων λύσεων αναφέρει και το Spiegel-Online. Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε κύκλους της ευρωζώνης οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο, οι επιμέρους χώρες να συμμετάσχουν με εθνικές, εξειδικευμένες δράσεις η καθεμιά στη βοήθεια που θα παρασχεθεί τώρα προς την Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο, η Γερμανία θεωρεί πως η Ελλάδα θα μπορούσε να ωφεληθεί από το πρώτο πρόγραμμα βοήθειας με μείωση των επιτοκίων δανεισμού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.