ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να επέμβει»

Ντράγκι: Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ

Σε συνέντευξη στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe1, ο επικεφαλής της ΕΚΤ επεσήμανε ότι πλέον βλέπει θετικά το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Ντράγκι: Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει έτοιμη να επέμβει εάν παραστεί ανάγκη για την προστασία του ευρώ», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Επεσήμανε επίσης ότι: «Θα επιτύχουμε υπό τον όρο ότι οι κυβερνήσεις θα δραστηριοποιηθούν. Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή ενοποίηση και αυτή η ενίσχυση πρέπει να συντελεστεί αρχικά στο επίπεδο των 17 χωρών της ευρωζώνης. Πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε κυριαρχία».

Στην ερώτηση  εάν «με 43 δισ. ευρώ που θα δοθούν στη Ελλάδα που υποφέρει, θα μπορέσει να σωθεί και να παραμείνει στην ευρωζώνη», ο Μάριο Ντράγκι απάντησε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος γι' αυτή τη συμφωνία του Eurogroup. Η συμβολή της απόφασης ήταν να κατεβάσει το ελληνικό χρέος σε ανεκτά επίπεδα. Να επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της και την οικονομική της πολιτική. Παράλληλα, έχουν παρθεί πολλές δεσμεύσεις. Ένα σημαντικό και καθησυχαστικό στοιχείο αυτής της συμφωνίας είναι η δέσμευση των ηγετών να παρέμβουν εκ νέου και να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση και μελλοντικά, εάν η Ελλάδα φθάσει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στο ερώτημα εάν η Ελλάδα θα συνεχίσει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Η απάντηση είναι θετική».

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με την απόφαση της Moody's να υποβαθμίσει τη Γαλλία, ο Μάριο Ντράγκι σχολίασε ότι η απόφαση αυτή δεν είχε σημαντικές επιπτώσεις, αλλά πρόκειται για ένα μήνυμα που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.