ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ναυάγιο απειλεί το οικοσύστημα του Δούναβη

Φόβους για τη διατάραξη του οικοσυστήματος του Δούναβη από πλοίο που μετέφερε πετρέλαιο και βυθίστηκε πριν από δέκα ημέρες εκφράζει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF
Ναυάγιο απειλεί το οικοσύστημα του Δούναβη

Το πλοίο ναυάγησε στις 9 Νοεμβρίου, έχοντας στις δεξαμενές του 20 τόνους καυσίμων, ωστόσο μόλις χθες έγιναν γνωστές λεπτομέρειες του ατυχήματος αυτού.

Ο επικεφαλής των λιμενικών αρχών του Ρούσε, Γκεόργκι Ιβάνοφ, εξήγησε ότι οι αρχές προσπάθησαν να περιορίσουν τον κίνδυνο ρύπανσης των υδάτων του ποταμού αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να αντλήσουν τα καύσιμα, αλλά όπως δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου.

Από την πλευρά του η WWF τονίζει ότι τα πετροχημικά προϊόντα σχηματίζουν ένα λεπτό στρώμα στην επιφάνεια του νερού, εμποδίζοντας το οξυγόνο να περνά και οδηγώντας σε ασφυξία τα ψάρια και τους άλλου υδρόβιους οργανισμούς.

«Οι πετρελαιοκηλίδες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τα άγρια υδρόβια πτηνά. Τα φτερά τους χάνουν την αδιάβροχη προστασία τους και μπορεί να κολλήσουν μεταξύ τους. Η τοξικότητα των πετρελαϊκών προϊόντων μπορεί επίσης να σκοτώσει τα πουλιά» τονίζει η περιβαλλοντική οργάνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.