ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Και ρίχνει τάπες στον Λεμπρόν Τζέιμς

Ο Κουφός σημαιοφόρος της Ελλάδας στο ΝΒΑ

Αν έχει ένα μεγάλο απωθημένο το ελληνικό μπάσκετ αυτό αφορά την παρουσία του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ουδείς Ελληνας παίκτης έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αφήσει το στίγμα του στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, το ΝΒΑ.
Ο Κουφός σημαιοφόρος της Ελλάδας στο ΝΒΑ

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς δοκίμασε σε μεγάλη ηλικία και έμεινε πίσω στον ανταγωνισμό. Ο Αντώνης Φώτσης δεν βρήκε τις ευκαιρίες που θα ήθελε, ο Βασίλης Σπανούλης δεν προσαρμόστηκε ποτέ στις απαιτήσεις που είχαν από αυτόν. Τι έμεινε; Μα φυσικά ο Κώστας Κούφος, τρίτη γενιά Έλληνας στις ΗΠΑ, που έμαθε το μπάσκετ στο Οχάιο και δείχνει ικανός να κάνει τη διαφορά.

Το ξεκίνημα της σεζόν για τον σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς ήταν σχεδόν ιδανικό. Εχει αγωνιστεί και τα 11 παιχνίδια της ομάδας του μέχρι στιγμής και έμεινε στο παρκέ κατά μέσο όρο περίπου 23 λεπτά που σημαίνει ότι οι προπονητές του του δείχνουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη.

Η καλύτερη βραδιά του ήρθε στο παιχνίδι κόντρα στην πρώην ομάδα του, τους; Γιούτα Τζαζ, αφού τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6/8 σουτ σε 25 λεπτά συμμετοχής. Ολα τα στατιστικά του παρουσιάζουν βελτίωση σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά. Κατά μέσο όρο αγωνίζεται 23 λεπτά, ενώ μέχρι τώρα δεν τον εμπιστεύονταν για περισσότερο από 11 λεπτά. Η συγκομιδή στα ριμπάουντ έχει σχεδόν διπλασιαστεί (5,8 από 3,3) ενώ άνοδος παρατηρείται και στο σκοράρισμα (6,6 από 4,0).

Δουλεύοντας πολύ στα καλοκαιρινά καμπ των Νάγκετς, ο Κουφός είναι πλέον έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να καθιερωθεί στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ ως παίκτης που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Χαράς ευαγγέλια για το ελληνικό μπάσκετ αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ελληνας σέντερ είναι στέλεχος των Εθνικών ομάδων, άσχετα αν δεν συμμετείχε στο προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας.

Ενας ώριμος και γεμάτος εμπειρίες από το ΝΒΑ Κουφός θα αποτελέσει ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια του επόμενου ομοσπονδιακού κόουτς ενόψει του Ευρωμπάσκετ του 2013 που θα διεξαχθεί στη Σλοβενία. Προφανώς τα καλύτερα στην καριέρα αυτού του παιδιού έρχονται...

Aπολαύστε την τάπα του Κουφού στον Λεμπρόν Τζέιμς:

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.