ΕΛΛΑΔΑ

Ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ για τις ρατσιστικές επιθέσεις

Προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα για τον κίνδυνο ρατσιστικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα.
Ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ για τις ρατσιστικές επιθέσεις

Πιο ειδικά η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Η πρεσβεία των ΗΠΑ ενημερώνει τους Αμερικανούς υπηκόους ότι o τομέας με τις ειδικές πληροφορίες για την Ελλάδα υπό τον τίτλο «Απειλές για την ασφάλεια» έχει ενημερωθεί προκειμένου να ενημερώσει τους υπηκόους των ΗΠΑ για την αύξηση των απρόκλητων παρενοχλήσεων και βίαιων επιθέσεων εναντίον προσώπων που λόγω της επιδερμίδας τους εκλαμβάνονται ως αλλοδαποί μετανάστες. Οι Αμερικανοί πολίτες που κινδυνεύουν πιο πολύ είναι εκείνοι που έχουν αφρικανική, ασιατική, ισπανική ή μεσοανατολιτική καταγωγή και βρίσκονται στην Αθήνα ή άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας».

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής

Σχεδόν αμέσως μόλις έγινε γνωστή η έκδοση της ταξιδιωτικής οδηγίας το υπουργείο Εξωτερικών δια μέσου του εκπροσώπου του Γρηγόρη Δελαβέκουρα προσπάθησε να διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής και πως η πολιτεία ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα ρατσισμού.

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής. Ένα κράτος δικαίου, στο οποίο κάθε πολίτης ή επισκέπτης απολαμβάνει της προστασίας του νόμου. Τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν σημειωθεί είναι ξένα προς τους Έλληνες, προς τον πολιτισμό μας και τη μακραίωνη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας» είπε ο κ. Δελαβέκουρας μιλώντας σε δημοσιογράφους και υπενθύμισε επίσης ότι η Πολιτεία, και συγκεκριμένα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης «ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων συμπεριφορών, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα».

 

Διαβάστε εδώ όλη την ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.