ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισπανία

Fitch: Η Καταλονία θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα από την κυβέρνηση

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος, η Καταλονία θα πρέπει να ζητήσει περισσότερα χρήματα από την ισπανική κυβέρνηση, αφού δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές.
Fitch: Η Καταλονία θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα από την κυβέρνηση

«Οι δυσκολίες για να δανειστεί από τις κεφαλαιαγορές και η επιφυλακτικότητα των ισπανικών τραπεζών να δανείσουν στις περιφερειακές κυβερνήσεις δείχνουν ότι είναι πιθανό πως η Καταλονία θα επιζητήσει περαιτέρω την υποστήριξη της κεντρικής κυβέρνησης για να χρηματοδοτηθεί», επισημαίνει ο Fitch.

Η ενίσχυση του ρεύματος υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας «δεν αναμένεται να επηρεάσει τις αποπληρωμές του χρέους (της περιοχής) λόγω της δέσμευσης της κεντρικής κυβέρνησης να προσφέρει την χρηματοπιστωτική της υποστήριξη», ωστόσο «οι σχέσεις ανάμεσα στην κεντρική και την περιφερειακή κυβέρνηση θα γίνουν πιο τεταμένες και αυτό μπορεί να περιπλέξει και να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις» για μια βοήθεια της Μαδρίτης προς την Καταλονία, καταλήγει ο οίκος.

Ο Fitch είχε απειλήσει τον Σεπτέμβριο να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Καταλονίας (ΒΒΒ-) στην κατηγορία της «μη επένδυσης», επικαλούμενος τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.