ΚΟΣΜΟΣ

Ένα εκατ. παιδιά το χρόνο πέφτουν θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού...

Τη σοβαρή του ανησυχία για την ταχεία εξάπλωση του διαδικτυακού εκφοβισμού και τις αρνητικές συνέπειές του, εξέφρασε με σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ένα εκατ. παιδιά το χρόνο πέφτουν θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού...

Συγκεκριμένα, παραθέτοντας στοιχεία πρόσφατης έρευνας, ανέφερε ότι σε ένα χρόνο, μόνο στο facebook, ένα εκατομμύριο παιδιά υπήρξαν θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού. Επιπλέον, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι η διακίνηση προσωπικών φωτογραφιών μέσω κινητών τηλεφώνων, το λεγόμενο «sexting», έχει εξελιχθεί σε ένα ιδιότυπο «δίκτυο εκφοβισμού» μεταξύ εφήβων, απειλώντας την ψυχική ισορροπία όλο και περισσότερων μαθητών και μαθητριών. Ενώ ο διαδικτυακός εκφοβισμός εμφανίζεται ως νοσηρή μορφή διασκέδασης για τους θύτες, έχει ολέθριες συνέπειες για τα θύματα, που μπορεί να οδηγηθούν ακόμα και στην αυτοκτονία.

«Οι νέες τεχνολογίες δε χρησιμοποιούνται πάντα προς όφελος των χρηστών. Έντονα συναισθήματα όπως θυμός, φθόνος, επιθυμία για εκδίκηση ή και η πίεση που ασκεί η οικονομική ανέχεια, βρίσκουν "εύκολο μέσο έκφρασης" το διαδίκτυο, του οποίου η πολλαπλασιαστική δύναμη οδηγεί πολύ συχνά σε εξαιρετικά αρνητικές, ολέθριες συνέπειες. Η ενημέρωση και η συνεχής επαγρύπνηση του οικογενειακού περιβάλλοντος και όλων όσων άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται -γονέων, συμμαθητών και εκπαιδευτικών- είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του νοσηρού αυτού φαινομένου. Η λέξη κλειδί για μία ακόμα φορά είναι η "πρόληψη"», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.