ΕΛΛΑΔΑ

Aπό το Φεβρουάριο

Δωρεάν γάλα και φρούτα στα σχολεία

Τη δωρεάν παροχή  γάλατος και φρούτων στα σχολεία από το Φεβρουάριο ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Δωρεάν γάλα και φρούτα στα σχολεία

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε στο πλαίσιο της συζήτησης επερώτησης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την Παιδεία.

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα υποσιτισμού μαθητών που έχει καταγραφεί, ο κ. Αρβανιτόπουλος συμφώνησε πως το φαινόμενο «θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς έχει πολλές κοινωνικές παραμέτρους». «Πέραν του γεγονότος ότι όποιοι φορείς θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να το κάνουν, και πέραν του αυτοτελούς έργου της Εκκλησίας, υπάρχει μια ευρωπαϊκή πολιτική για διανομή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις. Εμείς διασφαλίσαμε προσφάτως την ένταξή μας στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο αρχίζει απ' τον Φεβρουάριο και είναι ένα σημαντικό βοήθημα» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Η επερώτηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αφορούσε τη συνολική εικόνα της Παιδείας στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβληθεί από το Μνημόνιο. Οι επερωτώντες βουλευτές, με επικεφαλής την Σταυρούλα Ξουλίδου, επεσήμαναν σωρεία ελλείψεων συνεπεία της υποχρηματοδότησης, για να καταλήξει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νότης Μαριάς, στο συμπέρασμα πως «όσο θα υπάρχει το νεοφιλελεύθερο μοντέλο του Μνημονίου, με μειώσεις στις δαπάνες για την Παιδεία, δεν θα μπορούν να προχωρήσουν τα πράγματα της εκπαίδευσης».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και δήλωσε πως αντιλαμβάνεται την καχυποψία τους με δεδομένη την κομματοκρατία του παρελθόντος. «Θα χρειαστεί να κτίσουμε ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τους εκπαιδευτικούς. Προέρχομαι από οικογένεια εκπαιδευτικών. Όσοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, μένουν στάσιμοι, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία επιτελεί τα καθήκοντά της και έχει αίσθηση κοινωνικής προσφοράς» σημείωσε ο υπουργός.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.