ΕΛΛΑΔΑ

Από Δικαστές, Φαρμακοποιούς και Δημοτικούς Υπαλλήλους

Κινητοποιήσεων συνέχεια

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2013, σε ηπιότερη όμως μορφή, αποφάσισαν τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.  Χωρίς πίστωση δίνουν φάρμακα οι Φαρμακοποιοί. Σήμερα αποφασίζουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους.
Κινητοποιήσεων συνέχεια

Σύμφωνα με την απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κατά τη Γενική τους Συνέλευση, οι δικαστές θα κατέρχονται από τις έδρες από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ μέχρι σήμερα κατέβαιναν από τις έδρες από τις 10 π.μ. έως 3 μ.μ.

Στις 19 Ιανουαρίου, οι ενώσεις θα ξανασυνεδριάσουν για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Εντωμεταξύ χωρίς φάρμακα μένουν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι, καθώς τη συνέχιση της πανελλαδικής αναστολής, της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), επισημαίνοντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα και δεν έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος με τα αρμόδια υπουργεία για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο (θεσμικά, χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ κλπ).

Τις επόμενες ημέρες και αφού ολοκληρωθεί ένας κύκλος επαφών με τα υπουργεία Υγείας, Οικονομικών αλλά και τον ΕΟΠΥΥ, θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ του ΠΦΣ, θα εκτιμήσει τις εξελίξεις και θα αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία του κλάδου.
Επίσης, συνεχίζουν τις καταλήψεις οι εργαζόμενοι στους Δήμους. Σήμερα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις ώστε να αποφασιστεί το πλαίσιο των κινητοποιήσεων το προσεχές διάστημα. Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ για να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου.

Στο μεταξύ, την Κυριακή υπήρξε και μια απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα, να ανατείλουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι 30.000 ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Μεταφορών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.