ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Να μην χαλαρώσουν τις προσπάθειές τους τα κράτη»

Νέο κάλεσμα Ντράγκι για ...λιτότητα

Σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξη στους Financial Times, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι (ο οποίος ανακηρύχθηκε «πρόσωπο της χρονιάς» από τους FT) κάλεσε τα κράτη να μην χαλαρώσουν τις προσπάθειες για δημοσιονομική ανάταξη και για την εισαγωγή μεταρρυθμίσεων.

Νέο κάλεσμα Ντράγκι για ...λιτότητα

«Η εγκατάλειψη σήμερα των πολιτικών λιτότητας, όπως ορισμένοι προτείνουν, θα έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση των τεράστιων θυσιών που έχουν γίνει από τους Ευρωπαίους πολίτες», λέει ο Μάριο Ντράγκι απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα κοινωνικά δεινά που έχει προκαλέσει η πολιτική λιτότητας.

«Οι χώρες με υψηλό χρέος και έλλειμμα θα πρέπει να κατανοήσουν ότι έχουν χάσει την κυριαρχία τους επί την οικονομικής τους πολιτικής από καιρό σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Η συνεργασία στο πλαίσιο μίας ένωσης προσανατολισμένης προς την σταθερότητα σημαίνει στην πραγματικότητα ανάκτηση της κυριαρχίας», προσθέτει.

Οι Financial Times ανακήρυξαν «πρόσωπο της χρονιάς» τον Μάριο Ντράγκι για τη σημαντική του συμβολή στον κατευνασμό των αγορών στην ευρωζώνη διατηρώντας παράλληλα τον παραδοσιακό ρόλο του ως εγγυητή της σταθερότητας των τιμών.

Χθες Τετάρτη ο Μάριο Ντράγκι χαιρέτισε τη συμφωνία για την ενιαία εποπτεία των τραπεζών στη ζώνη του ευρώ, δηλώνοντας ότι θα συμβάλει «σε μία σταθερή οικονομική και νομισματική ένωση και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.