ΚΟΣΜΟΣ

Την παρακολουθούσε το FBI

Συνοδοιπόρος του Στάλιν ήταν... η Μονρόε

Στόχος του FBI ήταν η Μέριλιν Μονρόε αφού σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα οι αμερικανικές αρχές παρακολουθούσαν την ντίβα από το 1956 προσπαθώντας να τη συνδέσουν με τον κομμουνισμό.

 

Συνοδοιπόρος του Στάλιν ήταν... η Μονρόε

Η παρακολούθηση της Μονρόε ξεκίνησε μετά από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε στη New York Daily. Ένας άνθρωπος που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής κατήγγειλε ότι ο θεατρικός συγγραφέας Αρθουρ Μίλερ, γνωστός κομμουνιστής, πιθανότατα είχε παρασύρει και την γυναίκα του τη Μέριλιν στον... κομμουνισμό.

Το ίδιο έγγραφο του FBI, αναφέρει ότι η εταιρεία παραγωγής που διατηρούσε η διάσημη ηθοποιός ήταν γεμάτη... κομμουνιστές, ενώ και τα λεφτά που εισέρρεαν στα ταμεία της εταιρείας χρησιμοποιούνταν για τη χρηματοδότηση της κομμουνιστικής δράσης.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις αυτές το FBI παρακολουθούσε επί χρόνια τη διάσημη ηθοποιό. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ασκεί διαρκώς πίεση, προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερα έγγραφα που αφορούν την ηθοποιό, κάτι το οποίο η Αρχή απορρίπτει, ισχυριζόμενη ότι έχει απολέσει τα σχετικά έγγραφα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.