ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Γκάφα της ΝASA με φωτογραφία του Έβερεστ

Οργή προκάλεσε στο Νεπάλ η γκάφα της ΝASA που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της τη φωτογραφία βουνού της Ινδίας παρουσιάζοντάς το ως το Έβερεστ, την υψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Γκάφα της ΝASA με φωτογραφία του Έβερεστ

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δημοσίευσε την φωτογραφία που τράβηξε ο ρώσος αστροναύτης Γιούρι Μαλεντσένκο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, 370 χιλιόμετρα πάνω από την Γη. Η φωτογραφία έδειχνε μια χιονισμένη κορυφή, που η υπηρεσία θεώρησε ότι είναι το Έβερεστ. Η φωτογραφία έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου και αναδημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό The Atlantic και στο Space.com

Όμως οι Νεπαλέζοι εντόπισαν το λάθος και μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσαν τον κόσμο. «Λυπάμαι παιδιά, αλλά αυτή η κορυφή με μια σκιά στη μέση δεν είναι το Έβερεστ»«, έγραψε στο Twitter η δημοσιογράφος Κούντα Ντίξιτ. Η NASA επιβεβαίωσε σήμερα το λάθος της και απέσυρε τη φωτογραφία.

«Δεν είναι το Έβερεστ, είναι το όρος Σασέρ Μουζτάγκ της οροσειράς Καρακορούμ, στο κρατίδιο του ινδικού Κασμίρ», τόνισε εκπρόσωπος της υπηρεσίας, χωρίς όμως να διευκρινίσει πώς έγινε το λάθος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.