ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία

Συζητούν απαγόρευση του νεοναζιστικού NPD

Οι ηγεσίες των γερμανικών κρατιδίων θα συζητήσουν την απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος NPD.
Συζητούν απαγόρευση του νεοναζιστικού NPD

Αύριο και την Πέμπτη οι ηγεσίες των ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων θα συζητήσουν το ενδεχόμενο να θέσουν εκτός νόμου το ακροδεξιό, νεοναζιστικό κόμμα NPD.

Οι Γερμανοί πολιτικοί εμφανίζονται διχασμένοι για το αν θα πρέπει να ζητήσουν την απαγόρευση του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος  καθώς φοβούνται ότι μια ενδεχόμενη νέα δικαστική εμπλοκή του θέματος θα ισχυροποιούσε, αντί να αποδυναμώσει, τους νεοναζιστές.

Το NDP, που ιδρύθηκε το 1964 και αυτοχαρακτηρίζεται «πατριωτική δύναμη», είναι  ευρέως ρατσιστικό, αντισημιτικό και ρεβιζιονιστικό κόμμα, με στενούς δεσμούς με βίαιες νεοναζιστικές οργανώσεις.

Οι υπουργοί Εσωτερικών των 16 κρατιδίων της Γερμανίας θα συναντηθούν αύριο Τετάρτη στην πόλη Ροστόκ για να συζητήσουν το θέμα και να λάβουν μια απόφαση. Την Πέμπτη θα ακολουθήσει η ψηφοφορία μεταξύ των πρωθυπουργών των κρατιδίων.

Πρώην υψηλόβαθμο μέλος του κόμματος διατηρούσε δεσμούς με έναν τρομοκρατικό πυρήνα, τα μέλη του οποίου δολοφόνησαν τουλάχιστον οκτώ Τούρκους, έναν Έλληνα και μία αστυνομικίνα από το 2000 μέχρι το 2007.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.