ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Άμυνας

«ΑΟΖ, όταν το επιβάλει το εθνικό συμφέρον»

«Ο πρωθυπουργός της χώρας θα σταθμίσει τα δεδομένα, τους συσχετισμούς, τις συγκυρίες, και θα υλοποιήσει τις συγκεκριμένες αποφάσεις σε σχέση με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη όταν πρέπει και τη στιγμή που επιβάλλει το εθνικό συμφέρον της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«ΑΟΖ, όταν το επιβάλει το εθνικό συμφέρον»

Ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, προέβη σε αυτή τη δήλωση μιλώντας στο 1ο διεθνές συνέδριο με θέμα «Ενεργειακή Ασφάλεια και Άμυνα, Μελλοντικές Στρατηγικές (1st International Summit, Energy Security & Defence, Future Strategies)», το οποίο διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, από την DefenceNet Media.

Επίσης κάλεσε την Τουρκία να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στην περιοχή και να σταματήσει «εξ ολοκλήρου λανθασμένες συμπεριφορές» στο Αιγαίο καθώς «όλα αυτά που κάνει η Τουρκία δεν πρόκειται να της προσφέρουν τίποτα».

Ο κ.Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι «αυτό που χαρακτηρίζει την Ελλάδα και πρέπει να είναι σημαία μας προς κάθε κατεύθυνση, είναι ότι είμαστε μία χώρα-κλειδί στο παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας», εκτιμώντας ότι οι μήνες μέχρι τα τέλη της Άνοιξης θα είναι πάρα πολύ σημαντικοί όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει η κυβέρνηση για την ανάδειξη αυτού του ρόλου της χώρας μας. Επίσης εξήρε το σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συνοδέψει τον πρωθυπουργό στο επικείμενο ταξίδι του στο Κατάρ καθώς και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις επισκέψεις του σε αραβικές χώρες ενώ ο ίδιος θα επισκεφθεί σε λίγες εβδομάδες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο συνέδριο επίσης, συμμετείχαν οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καράμπελας και Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.