ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απολογούνται την Παρασκευή

Βρέθηκαν δύο ύποπτοι για τον εμπρησμό στη Marfin

Δύο πρόσωπα καλούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης να απολογηθούν για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τον εμπρησμό της Marfin, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε τρεις υπαλλήλους της τράπεζας και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Βρέθηκαν δύο ύποπτοι για τον εμπρησμό στη Marfin

Ο εμπρησμός είχε γίνει στις 5 Μαΐου του 2010, στη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης κατά του πρώτου Μνημονίου, για το οποίο υπήρχε συζήτηση σε εξέλιξη εκείνη την ημέρα στη Βουλή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», επί 32 μήνες οι Αρχές συγκέντρωναν και αξιοποιούσαν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ανέλυαν στοιχεία και χαρακτηριστικά υπόπτων από φωτογραφίες και οπτικό υλικό που είχε ληφθεί την ώρα του εγκλήματος και συνέδεαν μία προς μία τις πληροφορίες για να φτάσουν στον εντοπισμό των προσώπων που φέρονται ως υπεύθυνα για τον τραγικό θάνατο της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και των συναδέλφων της Παρασκευής Ζούλια και Επαμεινώνδα Τσάκαλη.

Με βάση το προανακριτικό υλικό ασκήθηκε αρχικά κακουργηματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου από την Εισαγγελία, που στη συνέχεια προσωποποιήθηκε από τον ανακριτή, ο οποίος καλεί την Παρασκευή σε απολογία δύο άτομα.

Η εφημερίδα δημοσιεύει τις καταθέσεις βασικών αυτοπτών μαρτύρων στην υπόθεση, από τις οποίες προκύπτει η γενική περιγραφή των υπόπτων. «Γιατί το κάψατε ρε παιδιά; Είπαμε να τους φοβερίσετε» άκουσε μάρτυρας να λέει γυναίκα που φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση.

Άλλος μάρτυρας, ο οποίος εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος για τα πρόσωπα των δραστών, καταθέτει: «Οι δυο κοντύτεροι άνδρες έσπαγαν με κάποιο σιδερένιο αντικείμενο τη τζαμαρία. Ο ένας από τους δυο είχε στα χέρια του ένα σακίδιο και τείνοντάς το προς το εσωτερικό του καταστήματος, έχυσε μέσα στην τράπεζα ένα υγρό. Ο ψηλότερος άνδρας έβγαλε από το σακίδιό του κάποια αντικείμενα και τα έριξε μέσα. Κοντά τους υπήρξαν και 6-7 άτομα που δρούσαν υποστηρικτικά. Η ομάδα αυτή αφού ολοκλήρωσε την επίθεσή της και τελικά έβαλε φωτιά στην τράπεζα κινήθηκε επί του πεζοδρομίου με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα».

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Kostas 11:15 30/01/2013

    Επίσης, αν δεν το έχετε μάθει , αριστεροί ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη στπο Mall.
    Παλιόπαιδα……. εκθέτουν τον κ. Φελέκη που με απόλυτη σιγουριά στην εκπομπή της κ. Στάη δήλωνε ότι αυτό είναι έργο ακροδεξιών…..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.