ΚΟΣΜΟΣ

Δηλώσεις του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου για την κυπριακή ΑΟΖ

«Η Τουρκία απομονώθηκε πολιτικά»

«H Tουρκία έχασε διπλωματικά και απομονώθηκε πολιτικά»  δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Στέφανος Στεφάνου, αναφερόμενος στο ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ.

«Η Τουρκία απομονώθηκε πολιτικά»

«Η Κύπρος, χάρη στην πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, κέρδισε με το μέρος της ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα στο θέμα της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ», πρόσθεσε ο κ. Στέφανος Στεφάνου.

Η πορεία υλοποίησης των σχεδιασμών της κυβέρνησης για να αναδειχθεί η Κύπρος διεθνές ενεργειακό κέντρο είναι χωρίς επιστροφή, συνέχισε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι «η χθεσινή υπογραφή των συμβολαίων με τις εταιρείες ΕΝΙ και ΚΟGAS αποτελεί ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της εξόρυξης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου».

Μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια, η κυβέρνηση, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προώθησε περαιτέρω το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπέγραψε συμβόλαιο με τη Noble, επίσπευσε τη διερευνητική γεώτρηση, προχώρησε στον δεύτερο γύρο αδειοδότησης και υπογράφει συμβόλαια εξόρυξης και εκμετάλλευσης που θα δώσουν στην Κύπρο και τον λαό της πλούτο και μεγάλη ανάπτυξη.

«Όλα αυτά επιτεύχθηκαν παρά τις απειλές και τις προκλήσεις της Τουρκίας, η οποία δεν κατάφερε να εμποδίσει την υλοποίηση των ολοκληρωμένων σχεδιασμών της κυβέρνησης» κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.