ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Έρευνα για κατάρρευση γέφυρας στη Λάρισα

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς  κατέρρευσε μέρος της γέφυρας που συνδέει τον Αγιόκαμπο και την Βελίκα, στον παραλιακό άξονα του νομού Λάρισας.

Έρευνα για κατάρρευση γέφυρας στη Λάρισα

Την έρευνα  διεξάγει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ και η εισαγγελία Λάρισας έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το συμβάν.

Όπως ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η έρευνα από πλευράς Περιφέρειας, επικεντρώνεται στον εντοπισμό τυχόν ευθυνών είτε όσον αφορά στην μελέτη του έργου είτε ως προς την κατασκευή του, ενώ προγραμματίζονται και κατασκευαστικές παρεμβάσεις προκείμενου να μην επαναληφθεί παρόμοιο φαινόμενο.

Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί επί των ημερών της τελευταίας Νομαρχιακής Αρχής και ουσιαστικά πρόκειται για δύο έργα, ένα που αφορούσε στην γέφυρα αυτή καθεαυτή και ένα στην σύνδεση της με τον δρόμο. Σε αυτό το δεύτερο κομμάτι είναι που δημιουργήθηκε και το πρόβλημα, καθώς τα νερά που κατέβηκαν μέσω ρεμάτων λόγω της παρατεταμένης βροχόπτωσης, παρέσυραν τις προσχώσεις που είχαν γίνει με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να μείνει στον «αέρα» και να καταρρεύσει δημιουργώντας μία «τρύπα» βάθους και πλάτους αρκετών μέτρων.

Η ζημιά αποκαταστάθηκε το βράδυ της παραμονής από συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επενέβησαν άμεσα, αλλά τα ερωτήματα για τις αιτίες που την προκάλεσαν αναμένουν απαντήσεις.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί ,κλιμάκιο του ΕΛΓΑ μαζί με τον Δήμαρχο Κιλελέρ Ρίζο Κομήτσα, προέβη σε αυτοψία σε καλλιέργειες γύρω από την Κάρλα οι οποίες και πλημμύρισαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης προκειμένου να υπάρξει αποτίμηση των ζημιών. Από μία πρώτη εκτίμηση υπολογίζεται ότι έχουν πληγεί 40 με 50 χιλιάδες στρέμματα με σιτηρά ενώ έχουν πλημμυρίσει και μη καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.