ΚΟΣΜΟΣ

Πενήντα νεκροί και ενενήντα τραυματίες

Αιματηρή εξέγερση σε φυλακές της Βενεζουέλας

Πάνω από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή στην διάρκεια εξέγερσης στις φυλακές της Ουριμπάνα στην βορειοανατολική Βενεζουέλα.

Αιματηρή εξέγερση σε φυλακές της Βενεζουέλας

«Στις 20:00 τοπική ώρα, είχαμε περίπου 90 τραυματίες, οι περισσότεροι από αυτούς από σφαίρες και τουλάχιστον πενήντα νεκρούς», δήλωσε ο Ρούι Μεντίνα, διευθυντής του νοσοκομείου Αντόνιο Μαρία Πινέδα, επιβεβαιώνοντας πως όλα τα θύματα προέρχονται από τις φυλακές της Ουριμπάνα.

Η υπουργός Ποινικών Υποθέσεων Ιρις Βαρέλα ανακοίνωσε πως οι ταραχές ξέσπασαν όταν ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθεί στις φυλακές επιθεώρηση για να κατασχεθούν όπλα.

Στις αιματηρές συγκρούσεις ενεπλάκησαν αντίπαλες συμμορίες που μάχονται για τον έλεγχο των φυλακών, αλλά και κρατούμενοι και δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες κλήθηκαν για να επιβάλουν την τάξη.

Τις φυλακές της Βενεζουέλας ελέγχουν ένοπλες συμμορίες που συχνά συγκρούονται μεταξύ τους ή με τις σωφρονιστικές αρχές.

«Ποιον πρέπει να κατηγορήσουμε για αυτή τη νέα σφαγή στις φυλακές της χώρας μας; Την ανίκανη και ανεύθυνη κυβέρνηση», δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες.

Οι 34 φυλακές της Βενεζουέλας έχουν τη δυνατότητα να δεχτούν μόλις το ένα τρίτο των 50.000 κρατουμένων που βρίσκονται σήμερα σε αυτές. Πολλοί από τους κρατούμενους είναι οπλισμένοι και κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε εξεγέρσεις ή συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.