ΕΛΛΑΔΑ

«Απροθυμία» για τη στελέχωση των γραφείων κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας

Ανεκπαίδευτοι αστυνομικοί στα γραφεία κατά της ρατσιστικής βίας

Την έναρξη λειτουργίας των Τμημάτων και Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ανακοίνωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος. Δεν έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση οι αστυνομικοί που τα στελεχώνουν.

Ανεκπαίδευτοι αστυνομικοί στα γραφεία κατά της ρατσιστικής βίας

Από σήμερα λειτουργούν δύο Τμήματα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και 68 γραφεία σε διάφορες Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας της χώρας.

Στελεχώνονται με περισσότερους από 200 αστυνομικούς, οι οποίοι προέρχονται, κυρίως, από Υπηρεσίες Ασφάλειας. Ωστόσο, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ανέφερε ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμη εκπαιδευτεί ειδικά και η εκπαίδευσή τους θα είναι σταδιακή και διαρκής.

Από το πρωί τέθηκε σε λειτουργία και ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 11414 για την καταγγελία επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα.

«Απροθυμία» για τη στελέχωση των γραφείων κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας

Όσον αφορά στα γραφεία αστυνομικής αυθαιρεσίας, τα οποία έχουν συσταθεί με νόμο από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αναφέρθηκε ότι δεν λειτούργησαν μέχρι σήμερα λόγω απροθυμίας για τη στελέχωσή τους. Πρόσθεσε ότι θα λειτουργήσουν στο νέο πλαίσιο λειτουργίας της αστυνομίας.

Όπως διευκρινίστηκε, τα περιστατικά που αφορούν σε πράξεις αστυνομικών τα χειρίζεται η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.