ΚΟΣΜΟΣ

Η μοίρα τις χώρισε από το 1941

Βρήκε την αδελφή της μετά από 72 χρόνια μέσω του Facebook!

Δύο αδελφές από τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η Τάνια Ντέλιτς και η Χεντίγια Τάλιτς βρέθηκαν ξανά έπειτα από το 1941 χάρη στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Βρήκε την αδελφή της μετά από 72 χρόνια μέσω του Facebook!

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα Nezavisne Novine επικαλούμενη το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, η μοίρα χώρισε τις δύο αδελφές το 1941, στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η οικογένειά τους προσπαθούσε να διαφύγει από τη γενέτειρά τους, την πόλη Μπούντιμλιτς Γιάπρα στη βορειοδυτική Βοσνία, όταν η 11χρονη τότε Χεντίγια Τάλιτς χάθηκε. Οι γονείς των δύο κοριτσιών σκοτώθηκαν και ο αδελφός τους εικάζεται πως κατέληξε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η Χεντίγια βρέθηκε να φιλοξενείται σε ένα ορφανοτροφείο.

Αρκετές δεκαετίες αργότερα, ο γιος της ηλικιωμένης σήμερα γυναίκας άρχισε να ψάχνει τις οικογενειακές τους ρίζες και μέσω του Facebook και εντέλει εντόπισε την ξαδέλφη του και κόρη της Τάνια Ντέλιτς. Έτσι, η Χεντίγια Τάλιτς βρήκε πως η αδελφή της, που νόμιζε πως είχε πλέον χαθεί, ζούσε μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά της. Οι δύο αδελφές σκοπεύουν να συνεχίσουν να ψάχνουν και για άλλα μέλη της οικογένειάς τους, όπως τον χαμένο αδελφό τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.