ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ζωή στην Ελλάδα

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού Ροζέριο Μάρτινς αρθρογραφεί στο matrix24.gr για τα προβλήματα της Ελλάδας και όσα αντικρίζει καθημερινά.

«Η ζωή στην Ελλάδα έχει αλλάξει πολύ από το 2006 που ήρθα για πρώτη φορά. Πλέον έχω μάθει τη γλώσσα και με βοηθά να καταλάβω τον τρόπο σκέψης των Ελλήνων.

Γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και συμπάσχω μαζί σας. Η Ελλάδα, όμως, παραμένει μία ωραία χώρα για να ζεις παρά τις αντιξοότητες. Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα ήταν διαφορετικά προ επταετίας που πάτησα για πρώτη φορά το πόδι μου εδώ. Ο κόσμος έβγαινε έξω και διασκέδαζε. Φαινόταν να μην έχει σκοτούρες. Τώρα παρατηρείς το αντίθετο.

Βλέπεις στο δρόμο σκεπτικούς ανθρώπους, παρατηρείς να περπατούν με σκυμμένο το κεφάλι, γίνεται αντιληπτό πως οι δυσκολίες τους έχουν επηρεάσει. Τώρα πια δεν κοιτούν να περνούν καλά όπως γινόταν στο πρόσφατο παρελθόν. Έχουν παραμερίσει τη χαρά και τη διασκέδαση. Βλέπεις τα προβλήματα στα μάτια τους. Έχουν κλειστεί στον εαυτό τους. Ίσως να φταίει και το γεγονός πως δεν έχουν πλέον προσωπική ζωή. Δουλεύουν πολλές ώρες και η κούραση τους καταβάλλει.

Η χώρα σας μου αρέσει και θέλω να μάθω όσα περισσότερα μπορώ. Ενδιαφέρομαι για την ελληνική κουλτούρα, διαβάζω πολλά βιβλία. Τηλεόραση δεν βλέπω πολύ, αλλά καταλαβαίνω ότι οι Έλληνες δεν αγαπούν τους πολιτικούς. Είναι λογικό, παντού συμβαίνει αυτό. Κάποιοι πολιτικού βοηθούν, κάποιοι όχι. Το ίδιο συμβαίνει και στη Βραζιλία.

Πιστεύω ότι στο τέλος τα πράγματα θα αλλάξουν. Έτσι έγινε και στη χώρα μου που περάσαμε τα ίδια προβλήματα. Αρκεί ο κόσμος να έχει υπομονή και να μη χάσει το κουράγιο του. Σας καταλαβαίνω και είμαι δίπλα σας...»

* Ο Ροζέριο Μάρτινς γεννήθηκε στη Βραζιλία στις 19 Νοεμβρίου του 1984. Στην Ελλάδα ήρθε το 2005 για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης, στον οποίο αγωνίστηκε μέχρι το 2008. Στη συνέχεια έπαιξε με τη μορφή δανεισμού σε Εργοτέλη και Ολυμπιακό Βόλου και το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε από τον Λεβαδειακό. Στο εφετινό πρωτάθλημα έχει 16 συμμετοχές και 2 γκολ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.