ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τα επεισόδια στο υπ.Εργασίας

Στα άκρα η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΚΚΕ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: 22:23
Κλειστή είναι  η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, από μέλη του ΠΑΜΕ που συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ, ύστερα από τις 35 προσαγωγές που έγιναν μετά τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας. Στον εισαγγελέα αύριο οι συλληφθέντες.

Στα άκρα η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΚΚΕ

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι 35 συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές.

Στο μεταξύ, κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η Λεωφόρος Αλεξάνδρας από τους συγκεντρωθέντες (περίπου 1.000) που παραμένουν έξω από το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, δηλώνοντας  αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί όλη τη νύχτα αν δεν απελευθερωθούν οι 35 συλληφθέντες. Eκεί βρέθηκε και η Αλέκα Παπαρήγα, βουλευτές του ΚΚΕ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε το βράδυ ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος ζήτησε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες καθώς είναι όλοι συνδικαλιστές και προστατεύονται από το νόμο.

Νωρίτερα δημιουργήθηκαν επεισόδια σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, στην οδό Σταδίου, υπήρξαν τουλάχιστον 2 τραυματίες. Ένας συνταξιούχος οικοδόμος έχασε για λίγο τις αισθήσεις του.

Παρά τις ρίψεις χημικών από τα ΜΑΤ, οι διαδηλωτές δεν διαλύθηκαν, προστέθηκαν και νέοι διαδηλωτές, ακόμη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ,  που προσέγγισαν το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να ενώσουν τις φωνές τους με τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Η αστυνομία προχώρησε τελικά στην προσαγωγή 35 μελών, τα οποία οδηγήθηκαν στην Γενική Ασφάλεια.

Τα επεισόδια γίνονται με επίκεντρο το ασφαλιστικό και στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του κ. Βρούτση, ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση «πελατειακών αντιλήψεων» και σήμερα να είναι ένα μωσαϊκό εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων και γι' αυτό χρειάζεται αναμόρφωση.

Βρούτσης: «Στήνουν σκηνικό έντασης και βίας»

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων.

Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν. Λυπάμαι, γιατί κάποιοι με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στήνουν σκηνικό έντασης και βίας.

Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στρέφονται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας».

Απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία του απέδωσε «θράσος ληστή».

Νωρίτερα, το matrix24.gr έγραφε:

Προπηλακισμοί συγκεντρωμένων έξω από το υπουργείο, μελών του ΠΑΜΕ και αστυνομικών, την ώρα που η αστυνομία προσπαθούσε να προσαγάγει τα περίπου 30 μέλη του ΠΑΜΕ, που συμβολικά είχαν «εισβάλει» στο υπουργείο Εργασίας και ζητούσαν συνάντηση με τον Γιάννη Βρούτση.

Η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη χημικών, καθώς έξω από το υπουργείο στην οδό Σταδίου, έχουν συγκεντρωθεί και άλλα μέλη του ΠΑΜΕ, για συμπαράσταση στους συνδικαλιστές που σύμφωνα με την αστυνομία θα προσαχθούν.

Οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ θέλησαν με την κατάληψη του γραφείου του υπουργού να εκφράσουν την αντίδρασή τους για τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Βρούτση, ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι δομημένο σε πελατειακές σχέσεις... Κατά την εισβολή στο υπουργείο Εργασίας έσπασαν πόρτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταληψίες βρίσκονταν έξω από το γραφείο όπου βρίσκεται ο υπουργός, και γίνονταν προσπάθειες ώστε να βρεθεί λύση, και να υπάρξει συνάντηση των δύο πλευρών, ώστε να λήξει το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.