ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ευχές, δουλειά δεν γίνεται»

Μήνυμα Παπαδήμου προς Σαμαρά

Υπέρ της αυστηρής και σκληρής προσαρμογής τάχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι… οι «αστήρικτες ελπίδες» δημιουργούν μόνο «ψευδαισθήσεις».

Μήνυμα Παπαδήμου προς Σαμαρά

Ο πρώην πρωθυπουργός προχώρησε σε πολιτική παρέμβαση, παραλαμβάνοντας το «αριστείο» του ΙΟΒΕ για τις υπηρεσίες που πρόσφερε ως μεταβατικός πρωθυπουργός. Ο Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε αισιόδοξος πως η Ελλάδα «θα ολοκληρώσει την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει για έξοδο από την κρίση», αλλά προειδοποίησε ότι ακόμη μένουν να γίνουν πολλά. Αφού εξέφρασε τη συμπαράστασή του για «τις δυσκολίες που περνούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Έλληνες που βρίσκονται στην ανεργία», ο Λουκάς Παπαδήμος τόνισε πως «έχουν να γίνουν ακόμη πολλά ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες μιας βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και των προϋποθέσεων μείωσης της ανεργίας». Η αποστροφή του λόγου του βρήκε απολύτως σύμφωνο –κατά δήλωσή του- τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος απένειμε το βραβείο στον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κ. Παπαδήμος, πάντως, εκφώνησε έναν λόγο γεμάτο προειδοποιήσεις για την κυβέρνηση Σαμαρά. «Μόνο με ευχές, ιδεολογήματα και αστήριχτες ελπίδες δουλειά δεν γίνεται. Μπορεί να δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις ότι υπάρχουν λύσεις για προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα για καιρό», είπε χαρακτηριστικά, κάτι που ερμηνεύθηκε από πολλούς εκ των παρευρισκομένων ως αρνητικό σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού στις συνεχείς εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με τις οποίες το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Παράλληλα, ο Λουκάς Παπαδήμος τάχθηκε υπέρ της απαρέγκλιτης και αυστηρής εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, προσθέτοντας, όμως, πως «θα πρέπει να εμπλουτιστεί με μέτρα κατά της ανεργίας, τόνωσης της ζήτησης και της αύξησης της παραγωγής».

Τέλος, ο Λουκάς Παπαδήμος, έχοντας την… πικρή εμπειρία των κομματικών συγκρούσεων κατά τη διάρκεια της δικής του πρωθυπουργικής θητείας, υπογράμμισε σε όλους τους τόνους την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των κομμάτων, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.