ΕΛΛΑΔΑ

Ποτέ την Κυριακή λένε οι έμποροι

Μετωπική σύγκρουση για την κυριακάτικη αργία

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και του εμπορικού κόσμου, με αιχμή τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές. Κατηγορίες από τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ – που σήμερα θα παραιτηθεί - για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Μετωπική σύγκρουση για την κυριακάτικη αργία

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνάντησης μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπυξης με τους φορείς του εμπορικού κόσμου, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης κατηγόρησε τον υπουργό, Κ. Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Αθ. Σκορδά ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Η φραστική επίθεση συνοδεύτηκε με την αποχώρηση από τη σύσκεψη πριν από την ολοκλήρωσή της.

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη,  η συγκεκριμένη ρύθμιση θα κριθεί από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «χρειάζονται 151 ψήφοι για να ψηφιστεί από τη Βουλή».

Ο κ. Κορκίδης αναμένεται σήμερα να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, με την οποία θα δηλώνει ότι υποχρεώνεται σε παραίτηση από την προεδρία της ΕΣΕΕ με την πολιτική του υπουργείου που στηρίζεται σε προσχηματικές διαβουλεύσεις για να περάσει όσα εξαρχής έχει σχεδιάσει.

Μία από τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ στη συνάντηση είναι να λειτουργήσουν δοκιμαστικά τα καταστήματα 7 Κυριακές μέχρι τον Οκτώβριο κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.