ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες

Στην δικαιοσύνη παραπέμπονται Δούκας-Παπαντωνίου

Την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Πέτρου Δούκα και του πρώην υπουργού Οικονομίας  Γιάννου Παπαντωνίου στην τακτική δικαιοσύνη για ελλιπείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» αποφάσισε απόψε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Στην δικαιοσύνη παραπέμπονται Δούκας-Παπαντωνίου

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαντωνίου παραπέμπεται για την μη δήλωση των καταθέσεων της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ στην Ελβετία, οι οποίες περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Οι εξηγήσεις του πρώην υπουργού ότι δεν είχε ενημερωθεί για την πρωτοβουλία αυτή της συζύγου του, δεν έπεισαν την Επιτροπή, ενώ και ο οικονομικός εισαγγελέας έχει διατάξει έρευνα σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Παπαντωνίου.

Όσον αφορά στην περίπτωση του κ. Δούκα, αφορά στη μείωση ενός εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις, ποσό που έλειπε στη δήλωσή του σε σχέση με την περσινή με αποτέλεσμα να μη δικαιολογείται η απουσία του συγκεκριμένου ποσού.  Ωστόσο ο κ. Δούκας επιμένει πως το ποσόν αυτό έχει επανακατατεθεί σε επενδυτικό λογαριασμό - κάτι που καταγράφεται στο πόθεν έσχες του. Παρότι η Επιτροπή εμφανίζεται να έχει πεισθεί για τις εξηγήσεις του κ. Δούκα, ο φάκελός του θα σταλεί στον οικονομικό εισαγγελέα για την τελική του κρίση.

Πιο αναλυτικά, η ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής «πόθεν έσχες, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, σηματοδοτεί τη βούληση όλων των κομμάτων για περαιτέρω έλεγχο στα οικονομικά του κ. Παπαντωνίου, ο οποίος ούτως ή άλλως τελεί υπό δικαστική διερεύνηση για σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Αντιθέτως η απόφαση για το κ. Δούκα (7 υπέρ της περαιτέρω διερεύνησης και 4 κατά) ήταν σύμφωνα με πληροφορίες αποτέλεσμα των στοιχείων που παρέθεσε ο πρώην υπουργός σύμφωνα με τα οποία οι αποκλίσεις στη δήλωση πόθεν έσχες ήταν αποτέλεσμα αστοχίας παρά επιχείρηση απόκρυψης εισοδημάτων, σημειώνουν και κοινοβουλευτικά στελέχη.

Η εκτίμηση που επικρατούσε στους διαδρόμους της Βουλής, τουλάχιστον από κυβερνητικούς βουλευτές, ήταν ότι ο κ Δούκας θα τη «γλυτώσει» με ένα πρόστιμο, κάτι που δεν ισχύει για τον κ. Γιάννο Παπαντωνιου ο οποίος πιθανότητα βρίσκεται μπροστά σε μια μακρά δικαστική περιπέτεια.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.