ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες οι άστεγοι

Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες στην Αυστραλία

Τρεις άνθρωποι νεκροί, χιλιάδες σπίτια πλημμυρισμένα και 250.000 χωρίς ρεύμα είναι ο απολογισμός των σφοδρών βροχοπτώσεων στη βόρεια Αυστραλία.

Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες στην Αυστραλία

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές η Αυστραλία πλήττεται από την κακοκαιρία. Πολλοί κάτοικοι αναζητήσουν καταφύγιο σε στέγες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Τα πτώματα δυο ανθρώπων, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί, βρέθηκαν σήμερα, ενώ ένας ακόμα έχασε τη ζωή του χθες κοντά στην πόλη Μπούνταμπεργκ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Πολιτείας Κουίνσλαντ, Κάμπελ Νιούμαν, τέσσερις πόλεις απειλούνται με πλημμύρες μετά το πέρασμα του τυφώνα 'Οσβαλντ.

Στο Μπούνταμπεργκ, μια πόλη 50.000 κατοίκων, έχουν πλημμυρίσει 1.200 σπίτια, τόνισε ο Νιούμαν.

Στην πόλη, 18 κάτοικοι που κατέφυγαν στις στέγες των σπιτιών τους παρελήφθησαν από ελικόπτερο και το ίδιο πρόκειται να συμβεί τις αμέσως επόμενες ώρες για περίπου 10 ακόμα ανθρώπους, δήλωσε ο δήμαρχος, Μαλ Φόρμαν.

Πλημμύρες έχουν σημειωθεί στο Γκίμπι, το Μέριμπορο και στην κοιλάδα Λόκιερ, όπου πριν από δυο χρόνια φονικές πλημμύρες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 35 ανθρώπους.

Αλλά και η πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ, Μπρισμπέιν, αναμένεται να μετρήσει ζημιές καθώς η στάθμη του νερού έχει φθάσει πάνω από 80 εκατοστά σε ορισμένες απομακρυσμένες από το κέντρο συνοικίες.

Σ' ολόκληρο το Κουίνσλαντ, η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε 250.000 σπίτια.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.