ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Oι κίνδυνοι έχουν αρθεί αναμένεται ανάκλαμψη

Morgan Stanley: Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα

Η μεγάλη αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία έχει αρθεί, αναφέρει ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οίκος Morgan Stanley σε έκθεσή του.

Morgan Stanley: Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα

«Η μεγάλη αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία και οι κίνδυνοι που συνδέονται με αυτήν, έχουν αρθεί και το γεγονός αυτό θα βοηθήσει στην ανάκαμψή της».

Όπως αναφέρει ηλεκτρονική ειδησεογραφική πύλη Business Insider, η έκθεση του χρηματοπιστωτικού οίκου για τους πελάτες του σημειώνει ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα προκύψει από τη σταδιακή υποχώρηση και εξάλειψη τεσσάρων σοκ: Της πιστωτικής ασφυξίας, της δημοσιονομικής λιτότητας, των διαρθρωτικών αλλαγών και των ανησυχιών για έξοδο από το ευρώ.

«Πιστεύουμε», αναφέρει η έκθεση, «ότι οι επενδυτές υποεκτιμούν την επίπτωση της μεγάλης αβεβαιότητας που ασκήθηκε, λόγω αυτών των σοκ, στην οικονομική δραστηριότητα και τα δημόσια οικονομικά.

Οι θετικές εξελίξεις συνοψίζονται στα εξής, σύμφωνα με την έκθεση: «Πρώτον, στον περιορισμό της ύφεσης. Η ανάκαμψη δεν έχει αρχίσει ακόμη, αλλά τα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα είναι λιγότερο άσχημα, καθώς τα σοκ που έπληξαν την οικονομία, περιλαμβανομένων των ανησυχιών για έξοδο από το ευρώ, υποχωρούν.

Η ψαλίδα στην ανταγωνιστικότητα κλείνει: Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος είναι πιθανό να μειωθεί περαιτέρω και συνεπώς δεν υφίσταται το κίνητρο να εξέλθει η Ελλάδα από το ευρώ για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.

Το πρωτογενές δημοσιονομικό ισοζύγιο έχει σχεδόν επιτευχθεί: Αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα επιτύχει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα και θα το διατηρήσει στη συνέχεια. Θα είναι πιθανόν μικρό το 2013, αλλά θα αυξηθεί σταδιακά στο 3% του ΑΕΠ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.