ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοί κλείνουν το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ

Ζητούν απαγκίστρωση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση

Σε μείζον ζήτημα ενόψει του συντακτικού συνεδρίου του κόμματος, αναδεικνύεται το θέμα της παραμονής ή όχι στην κυβέρνηση, η ενίσχυση της παρουσίας του σε αυτήν με πολιτικά στελέχη και η «σύσφιξη» των σχέσεών του έτσι με τη ΝΔ, ή αντίθετα η απαγκίστρωσή του από το κυβερνητικό σχήμα και το «κλείσιμο του ματιού» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ζητούν απαγκίστρωση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση

Στην πραγματικότητα, τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και η «ομάδα» του και εκείνη των λεγόμενων «μεταρρυθμιστών» του κόμματος, τάσσεται υπέρ της παραμονής του στην κυβέρνηση και μάλιστα της ενίσχυσής της σε τυχόν ανασχηματισμό με πολιτικά στελέχη, κατά προτίμηση «τα πιο νέα και πλέον ικανά» από αυτά, όπως λένε. Αντίθετα, η «ομάδα Σκανδαλίδη» αλλά και στελέχη όπως η Φώφη Γεννηματά, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου κ.α., τάσσονται υπέρ της απαγκίστρωσης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, βάζοντας κάποιοι στο τραπέζι το ενδεχόμενο «γεφυρών» προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εχθές, πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος –που ιδίως μετά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, έχει κηρύξει «πόλεμο» στην Κουμουνδούρου- βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο, στο πρόσωπο του Θεόδωρου Πάγκαλου, που επανήλθε με νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Μαυρογιαλούρο», παραπέμποντας στον …συμπαθή ήρωα που είχε ενσαρκώσει ο Λάμπρος Κωνσταντάρας τις παλιές καλές εποχές του ελληνικού κινηματογράφου. Αφορμή στάθηκαν όσα είπε στους αγρότες, επισκεπτόμενος τον Ορχομενό.

Υποστηρίζοντας ότι ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να συμπεριφερθεί ως αρχηγός κόμματος με 27%, ο κ.Πάγκαλος υποστήριξε ότι «με αυτά που λέει στους αγρότες, ‘έργα, όχι λόγια’, θυμάστε τον μακαρίτη τον Κωνσταντάρα ως Μαυρογυαλούρο που έβγαζε λόγο και έλεγε ‘έργα, όχι λόγια’;», υποστηρίζοντας πως αυτό το κάνουν όλοι οι πολιτικοί από συστάσεως ελληνικού κράτους. «Αυτό είναι η καινοφανής άποψη του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό ήρθε να κομίσει στην πολιτική;» συνέχισε, προσθέτοντας πως «υπάρχει μια κίνηση ‘δεν πληρώνω’, χάρη στην οποία ένα κόμμα έγινε αξιωματική αντιπολίτευση. Και υπάρχει ένας αρχηγός κόμματος, που θέλει να γίνει πρωθυπουργός, ο οποίος δεν μας λέει αν έχει πληρώσει ή όχι το χαράτσι»…

Τα πυρά του βεβαίως έστρεψε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και προς τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζοντάς την «προϊόν οικογενειοκρατίας» και βάλλοντας εναντίον της για την γνωστή υπόθεση των βιασμών που έχει αναλάβει ως δικηγόρος. «Έχει φέρει τις βιασθείσες από την Αυστραλία τέσσερις φορές και έχει κάνει μια δίκη βιασμού να κρατήσει οκτώ χρόνια με τεχνάσματα», είπε, καταλογίζοντάς της παράλληλα ότι ενώ στο παρελθόν μιλούσε ‘από το πρωί ως το βράδυ για νεποτισμό και οικογενειοκρατία, τώρα το έχει βουλώσει»...

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.