ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος

Συνέντευξη για τη Χρυσή Αυγή με... επίθεση στην Αριστερά

«Υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν η χώρα να κάνει την στροφή για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση». Με αυτή την φράση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, «έδειξε» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, πιθανώς και το ΚΚΕ –αφού απαντούσε σε ερώτηση για τα αγροτικά θέματα- κατηγορώντας τα για τη στάση που κρατούν στις κινητοποιήσεις.

Συνέντευξη για τη Χρυσή Αυγή με... επίθεση στην Αριστερά

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον πέμπτο όροφο της Ιπποκράτους για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής βίας, απηύθυνε κάλεσμα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μην επενδύουν -όπως υποστήριξε- στην καταστροφή της χώρας και να συμμετέχουν στη συζήτηση για την εξεύρεση λύσης.

Σχέδιο νόμου για τη ρατσιστική βία

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε την κατάθεση σχεδίου νόμου από πλευράς του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας, υπογραμμίζοντας ότι καμία μορφή οικονομικής κρίσης δεν δικαιολογεί τη βία και τον φασισμό. Κάλεσε δε, τα κόμματα εντός συνταγματικού τόξου της Βουλής (διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, πλην Χρυσής Αυγής) να απομονώσουν ουσιαστικά την Χρυσή Αυγή, ή πάντως, να μην συνυπάρχουν σε τίποτα μαζί τους.

«Δεν υπάρχει ανοχή, ανεκτικότητα, συμβίωση με όσους δεν σέβονται τη Δημοκρατία, το κράτος Δικαίου και το συνταγματικό πλαίσιο», υποστήριξε, παρατηρώντας ότι μερικές φορές τα άλλα κόμματα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. «Δε συγχωρείται όμως άγνοια της ιστορίας», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας μάλιστα την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τη συμμετοχή της Ελένης Ζαρούλια, εκτίμησε ότι το Συμβούλιο απηύθυνε με τον τρόπο του ένα «παιδαγωγικού χαρακτήρα» μήνυμα προς την ελληνική Βουλή.

Στο σχέδιο νόμου, που είχε ετοιμαστεί από την προηγούμενη ακόμα Βουλή, θα προβλέπεται μεταξύ άλλων -όπως είπε- αυξημένη ποινική ευθύνη σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων από βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε τη διεξαγωγή ειδικής διημερίδας του κόμματος στις 19-20 του μήνα, για την συνταγματική αναθεώρηση, όπου δεν αποκλείεται να συζητηθεί και η πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου σήμερα για αναθεώρηση του Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να περιοριστεί ο ρατσιστικός λόγος.

Ερωτηθείς δε, για την ιθαγένεια, αναφέρθηκε στον δικονομικό χαρακτήρα του θέματος, σημειώνοντας με νόημα ότι «σχόλια κάνει η μειοψηφία της απόφασης»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.