ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 32 νεκροί και 100 τραυματίες

Φονική έκρηξη σε πετρελαϊκή εταιρεία στο Μεξικό

Ανανέωση 17:38 Τραγικός ήταν ο απολογισμός ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Pemex, στην Πόλη του Μεξικού, καθώς 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν.

Φονική έκρηξη σε πετρελαϊκή εταιρεία στο Μεξικό

Η έκρηξη σημειώθηκε στους πρώτους ορόφους του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα θραύσματα να εκτοξευτούν σε ακτίνα πολλών μέτρων, ενώ οι εργαζόμενοι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν.

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε νωρίτερα ότι οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν πως υπήρξε έκρηξη ενός καυστήρα αερίου, αλλά τόνισε πως ακόμα αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με τον Λοσόγια τέσσερις όροφοι υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη και ότι υπό κανονικές συνθήκες, σε αυτούς εργάζονται 200 ως 250 άνθρωποι, από τους συνολικά 10.000 εργαζόμενους στην έδρα της Πεμέξ, έναν ουρανοξύστη 50 και πλέον ορόφων.

"Μέχρι τώρα, έχουμε 32 θύματα: 12 άνδρες και 20 γυναίκες", δήλωσε ο Λοσόγια σε συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε ότι το έργο των σωστικών συνεργείων για την αναζήτηση και άλλων πιθανών θυμάτων συνεχίζεται.

Η εταιρεία συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της, πρόσθεσε ο επικεφαλής της.

Οι αστυνομικές αρχές έσπευσαν άμεσα στην περιοχή και απέκλεισαν το κτίριο, ενώ εικόνες που προβλήθηκαν στα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας έδειχναν ότι σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο ισόγειο του κτιρίου και πολλά παράθυρα έσπασαν στους πρώτους ορόφους.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.