ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφισμα των Ελλήνων

Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή και στη Δανία

Μετά τη Γερμανία, χαστούκι και από τους Έλληνες της Δανίας για την Χρυσή Αυγή.

Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή και στη Δανία

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Κοινότητας Ελλήνων Δανίας, που έγινε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου συζητήθηκε το θέμα της ίδρυσης παραρτήματος του φασιστικού κόμματος στη Νυρεμβέργη και εκδόθηκε καταδικαστικό ψήφισμα.

Η Κοινότητα των Ελλήνων δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να σταματήσουν πιθανή εξάπλωση της ΧΑ στη Δανία.

«Το γεγονός αυτό αποτελεί ύψιστη προσβολή για μας ως μετανάστες, Έλληνες πολίτες και ανθρώπους. Αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εξοργίζει δε και ο συμβολισμός που επιχειρείται με την επιλογή της Νυρεμβέργης, όπου ψηφίστηκαν το 1935 οι διαβόητοι ρατσιστικοί νόμοι του Γ' Ράϊχ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.

Οι Έλληνες της Δανίας σημειώνουν ότι «ως μετανάστες έχουμε βιώσει και πολεμήσει τις κοινωνικές αντιλήψεις και τις οικονομικές πολιτικές που διακρίνουν τους ανθρώπους με βάση την εθνικότητα. Δεν ξεχνούμε τις δολοφονίες Ελλήνων από Γερμανούς νεοναζί (2003-2005) και τον παλιότερο όρο βρωμοέλληνες. Εισπράττουμε έτσι τις δολοφονικές επιθέσεις της νεοφασιστικής αυτής συμμορίας σαν να στρέφονται προς εμάς και τα παιδιά μας». Και το ψήφισμα καταλήγει «η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη και στη Δανία, όπως ανεπιθύμητη είναι ήδη στη Γερμανία, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Ο εθνικισμός και η έχθρα προς το διαφορετικό δεν έχουν θέση σε καμία μεταναστευτική κοινότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα και τη μαζική μας φυσική παρουσία για να τη σταματήσουμε».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.