ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές και στελέχη από το Βερολίνο

Γιατί ακύρωσαν το ταξίδι τους στην Ελλάδα 35 Γερμανοί

Ένα ταξίδι στην Ελλάδα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, είναι αντίστοιχο με ένα ταξίδι στην Αμερική για την  υγιεινή διατροφή ή ένα ταξίδι στην Ρωσία για την εκμάθηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Με αυτό το επιχείρημα, τα μέσα σε Γερμανία και Βέλγιο απέτρεψαν τελικά, το ταξίδι 35 βουλευτών του Βερολίνου.

Γιατί ακύρωσαν το ταξίδι τους στην Ελλάδα 35 Γερμανοί

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η επίσκεψη είχε ενταχθεί στο πλαίσιο … ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών αναφορικά με την αποφυγή χρεοκοπίας. Το ταξίδι θεωρήθηκε περιττό και ακριβό, για ένα κρατίδιο το οποίο βρέθηκε ένα βήμα πριν από την οικονομική κατάρρευση και δέχεται χρηματοδότηση από άλλα κρατίδια.

Την αποκάλυψη του ταξιδιού έκανε το Der Spiegel ενώ σύμφωνα με τη γαλλόφωνη εφημερίδα του Βελγίου L' Écho η επικείμενη επίσκεψη στην Αθήνα τριάντα πέντε βουλευτών και παραγόντων της πόλης του Βερολίνου είχε στόχο να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν ώστε να αποφύγει η πόλη τους την πτώχευση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Der Tagesspiegel» η ακύρωση  οφείλεται στο βεβαρημένο πρόγραμμα των βουλευτών.

To δημοσίευμα της L' Écho, πάντως, αναφέρει ότι το δημόσιο χρέος του κρατιδίου πενταπλασιάστηκε από το 1990 ως το 2010, για να φτάσει το αστρονομικό ποσό των 63 δισ. ευρώ - δηλαδή 18.000 ευρώ ανά κάτοικο. Μάλιστα, η γερμανική πρωτεύουσα δεν θα είχε αποφύγει την πτώχευση  εάν το 2012,  τα άλλα κρατίδια δεν της είχαν καταβάλλει μία βοήθεια ύψους 3,3 δισ. ευρώ.

«Το παράδειγμα του μελλοντικού αεροδρομίου της πόλης, είναι το τέλειο παράδειγμα της δημοτικής σπατάλης. Τα έργα σημείωσαν, ήδη, τέσσερα χρόνια καθυστέρησης και τα εγκαίνια δεν προβλέπονται πριν από το 2015. Όσο για τον αρχικό προϋπολογισμό, ύψους 2,4 δισ. ευρώ, αυτός ήδη εκτινάχθηκε στα 4,3 δισ. και οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες συμφωνούν στο ότι επιπλέον δαπάνες θα παρουσιαστούν με την πάροδο του χρόνου παραλληλισμός με την Ελλάδα αρχίζει να γίνεται φανερός», αναφέρει η Écho.

«Εάν το ταξίδι των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων είναι αποδοτικό, άλλες πρωτοβουλίες ίδιου είδους θα μπορούσαν να διοργανωθούν. Ένα ταξίδι στις ΗΠΑ για ισορροπημένη διατροφή, ή μία διαμονή στη Ρωσία για την εκμάθηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», αναφέρει, με σαφώς ειρωνική διάθεση, η βελγική εφημερίδα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.