ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπεγράφη η συμφωνία με την Philip Morris για τα καπνά

Επενδύσεις και Τουρκία στην ατζέντα Σαμαρά

Το βάρος στην προβολή επενδυτικών πρωτοβουλιών αλλά και στην επίσκεψη, τη Δευτέρα, στην Κωνσταντινούπολη ρίχνει ο πρωθυπουργός.

Επενδύσεις και Τουρκία στην ατζέντα Σαμαρά

Μήνυμα ότι η κυβέρνηση κινείται με ταχύτητα στον τομέα των επενδύσεων αλλά και των μεγάλων εθνικών θεμάτων επιχειρεί να εκπέμψει η κυβέρνηση, στον απόηχο της χθεσινής επιτυχούς, κατά τα στελέχη του Μαξίμου, παρουσίας του Αντ. Σαμαρά στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Πρωθυπουργικό Γραφείο του εκπροσώπους του πολυεθνικού καπνικού κολοσσού Philip Morris και τον επικεφαλής της εδώ εταιρείας Παπαστράτος. Χθες, από τη Βουλή, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην πρόθεση της Philip Morris να απορροφήσει το 50% τουλάχιστον τον ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου και μάλιστα με δέσμευση για την προσεχή τριετία.

Οι υπογραφές «έπεσαν» σήμερα παρουσία του πρωθυπουργού  με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη να χαρακτηρίζει την απόφαση «ως σφραγίδα εμπιστοσύνης στη χώρα μας». Ο ίδιος τόνισε ότι η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με την Philip Morris αποδεικνύει  ότι τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα είναι το καλύτερο διαβατήριο για τις εξαγωγές μας.

Ακόμη  επεσήμανε το γεγονός ότι τα καπνά είναι μια πολύ προσοδοφόρα καλλιέργεια, η οποία απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους και στον τομέα της παραγωγής και στον τομέα της μεταποίησης.

Αύριο αναμένονται τα εγκαίνια της σιδηροδρομικής σύνδεσης μεταξύ Ικονίου και Πειραιά ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ Cosco και Hewlett Packard για την ανάδειξη του Πειραιά σε κεντρικό διαμετακομιστικό κέντρο της HP για την Ευρώπη. Η επίσημη υπογραφή της Συμφωνίας μεταξύ Cosco και HP θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στον Β' Προβλήτα του ΟΛΠ, παρουσία και του Αντώνη Σαμαρά.

Τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη

Ως προς τα ελληνοτουρκικά, ο Έλληνας Πρωθυπουργός προετοιμάζεται ήδη για τον κύκλο συναντήσεων που θα έχει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Τα διμερή ζητήματα, με κυρίαρχο το Αιγαίο, παραμένουν ανοικτά και ήδη στη διπλωματική σκακιέρα οι δύο χώρες κάνουν τις κινήσεις τους ενόψει της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, προβλέπεται ωριαία συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, εν συνεχεία συνεδρίαση του διακυβερνητικού οργάνου με τη συμμετοχή υπουργών από τις δύο χώρες, γεύμα και, τέλος, χαιρετισμός των δύο πρωθυπουργών σε ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό συνέδριο.

Ο Αντ. Σαμαράς προβλέπεται να επισκεφθεί και το Πατριαρχείο ενώ παραμένει αμφίβολο αν θα προλάβει να επισκεφθεί και την Πρίγκηπο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.