ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ενώπιον του ανακριτή οι δύο ύποπτοι

Η ώρα της κρίσης για την υπόθεση της Marfin

Ανοίγει σήμερα ο κύκλος των απολογιών για τον εμπρησμό της Μarfin, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις υπαλλήλους της τράπεζας, το μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010.

Η ώρα της κρίσης για την υπόθεση της Marfin

Το βαρύ κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι , οι οποίοι φέρονται ότι συμμετείχαν στις επιθέσεις που έγιναν την ημέρα εκείνη πρώτα στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και αμέσως μετά στην Μarfin.

Ο δικαστικός λειτουργός συνθέτοντας τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας έχει καταλήξει σε τέσσερα κακουργήματα που είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και ξένα πράγματα.

Ωστόσο, οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι δεν δέχονται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με όσα συνέβησαν την ημέρα εκείνη στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι τρεις υπάλληλοι της τράπεζας Αγγελική Παπαθανασοπούλου, Παρασκευή Ζούλια και Επαμεινώνδας Τσάκαλης.

Από την πλευρά τους οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στον ανακριτή, παρακολουθούν τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών περιμένοντας να μάθουν από τη δικαιοσύνη ποιοι ήταν οι δράστες που ευθύνονται για τον τραγικό θάνατο των δικών τους ανθρώπων.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια, όπως είναι γνωστό, υπάρχουν πολλές συγκλονιστικές καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων ,οι οποίοι περιγράφουν καρέ-καρέ όσα έζησαν ,ενώ άλλοι περιγράφουν και τον σωματότυπο των δραστών της δολοφονικής επίθεσης.

Ορισμένοι μάρτυρες μάλιστα λένε ότι βλέποντας τους δράστες να σπάνε τη τζαμαρία απηύθυναν έκκληση να σταματήσουν γιατί μέσα στην τράπεζα υπήρχε κόσμος και έθεταν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές,αλλά εκείνοι δεν τους άκουσαν και συνέχισαν την αξιόποινη δράση τους.

Όλες αυτές οι καταθέσεις σε συνδυασμό με το υλικό που συγκεντρώθηκε από τις κάμερες φαίνεται ότι οδήγησαν τον ανακριτή στην προσωποποίηση των κατηγοριών , καθώς αρχικά η ποινική δίωξη είχε ασκηθεί κατά παντός υπευθύνου .

Κατά τη διάρκεια της σημερινής τους απολογίας οι κατηγορούμενοι θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν όσα τους αποδίδονται και να καταρρίψουν το κατηγορώ που θα τους απαγγείλει ο ανακριτής, ο οποίος μαζί τον εισαγγελέα θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των δύο εμπλεκομένων προσώπων . Και σε αυτή την απόφασή τους θα ζυγίσουν τα πραγματικά περιστατικά, τα αποδεικτικά στοιχεία, τον αντίλογο των κατηγορουμένων και την προσωπικότητά τους .

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.